X
 
 

Първокласници се учат да събират отпадъците разделно

1200 0
photo of Първокласници се учат да събират отпадъците разделно
Снимка: община Бургас
Първокласници от училище "Любен Каравелов" в Бургас показаха какво са научили по програмата за разделно събиране на отпадъци, която започна от началото на учебната година. Децата участваха във викторина, чрез която демонстрираха наученото по темата до този момент от обучението си. Малчуганите демонстрираха по какъв начин отпадъците могат да се превърнат в красиви и полезни предмети.

"Радостно е, че сте толкова малки, а вече сте научили много важни правила за опазване на околната среда и с такова усърдие ги спазвате", каза на децата зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева.

Гости на демонстрацията бяха и представители на Кампанията "Рециклирай Бургас". Те работят с различни бургаски училища и помагат при процеса на обработване на отпадъците.

За да може кампанията да осъществи целите си, във всеки кабинет, където учат първокласници, има кошчета за разделно събиране на пластмаса, хартия и метал.

Класните стаи са с антибактериални настилки, интерактивни дъски благодарение на които може да се използват електронен дневник и учебници.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...