Пътен възел Българово ще облекчава влизането в Бургас

14123
Пътен възел Българово ще облекчава влизането в Бургас
Снимка: Агенция Пътна инфраструктура

Пътният възел Българово край Бургас днес беше открит за движение. Това значително ще облекчи трафика към Черноморието.

Очаква се вече да няма задръствания и километрични опашки на входа на Бургас. Чрез отсечката към Миролюбово – Слънчев бряг пък се разтоварва трафикът към най-големия черноморски курорт като се избягва натовареното трасе през Сарафово и Поморие, информира БНТ.

Над 1,65 млн. лв. ще струва пътен възел Българово

1,65 млн. лв. без ДДС ще струва строително-монтажните работи на пътен възел „Българово“. Средствата са осигурени от осигур...

Строителството на пътен възел Българово стартира на 15 май тази година, като са инвестирани 2 млн. лв. от републиканския бюджет.

През изминалата година най-много държавни средства – близо 16 милиона лева, са били отделени за инфраструктура именно за бургаска област, беше отчетено по време на събитието.

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков обясни, че пътният възел дава възможност на преминаващите през него да използват северния обход през Миролюбово - Каблешково – Ахелой. Другата възможност е след края на септември да се ползва т. нар далечен южен обход през Долно и Горно Езерово, който извежда трафика през "Меден рудник" и от там към курортите на юг от Бургас, информира "Фокус".

Шефът на АПИ се надява, че няма да има задръствания и поне 40-50% от трафика да се пренасочи по тези пътища. "Те са по-нисък клас и двата са третокласни, но всеки ще предпочете да пътува по-спокойно и да не стои в тапи при положение, че и двете направления на север и на юг ще бъдат рехабилитирани. Удължаването на пътя е незначително в северна и никакво в южна посока", уточни инж. Чайков.

Държавата дава 8 млн. лв. за модернизацията на жп гарата в Бургас

„Инвестираме над 8 млн. лв. за модернизацията на жп гара Бургас“. Това каза министърът на транспорта, информационните техно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com