X
 
 

Съдът в Бургас отказа да изпълни поръчка от Турция

1139 0
photo of Съдът в Бургас отказа да изпълни поръчка от Турция
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Бившите граничари Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов отново се явиха пред Бургаския районен съд за случай от преди 10 години. Тогава, при изпълнение на служебния дълг, беше прострелян смъртоносно турски бракониер. Заседанието е по изпълнение на съдебна поръчка от I-ви Тежък наказателен съд в Къркларели. Българите са обвинени от турските съдебни власти за съучастие в престъпление за причиняване на смърт поради небрежност, причиняване на леко нараняване и увреждане на имущество, според действащото законодателство в Република Турция.

Адвокат Росен Кожухаров предостави на съдия Петя Георгиева всички доказателства по случая. Част от тях са определенията за прекратяване на наказателното производство и решението на Европейския съд, което оправданашите гранични полицаи.

Делото в турския град Къркларери ще се гледа на 12 март 2019 година. Разходите за турския адвокат, който ще представлява граничарите, ще се поемат от дъжавата.

По този повод Михаил Цонков благодари на външно министерство, което ще поеме резходите по делото.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...