Таксито в Бургас ще струва най-малко 0,75 лв. през деня

28528
Таксито в Бургас ще струва най-малко 0,75 лв. през деня
Снимка: БГНЕС

Минималната цена за километър таксиметров пробег в Бургас ще бъде 75 ст. през деня и 85 ст. през нощта.

Решението беше взето вчера бургаските общински съветници. Докладната бе внесена от групата на ГЕРБ, според които така ще бъдат положени норми в ценовото определяне.

Решават за минималните тарифи на таксита в София скоро

До края на седмицата трябва да станат ясни минималните тарифи на такситата в София. В момента въпросът се обсъжда с представители на та...

Някой от таксиметровите компании поискаха тарифата за километър пробег да стане 85 ст. през деня и 95 ст. през нощта. Техните аргументи обаче не бяха приети и така бе прието първоначалното предложение на групата на ГЕРБ, пише Burgasinfo.com.

Георги Дражев от НФСБ поиска гласуването по докладната да бъде отложено, защото според него определянето на минималните цени за пробег ще предизвика негативна реакция от страна на Комисиите за защита на потребителите и на защита на конкуренцията.

Пламена Иванова е управител на малка таксиметрова компания. Във фирмата 30-те таксита, с които разполагат, работят на 0,59 лв. дневна и 0,69 лв. нощна тарифа за километър пробег. Според Иванова въвеждането на минимален праг от 0,75 лв. ще се отрази негативно на всички малки таксиметрови компании в Бургас.

Нискотарифните фирми в туристическия град се притесняват, че това ще доведе до отлив на клиенти, тъй като на практика ще трябва да вдигнат драстично цените си. Работещи в големи таксиметрови компании пък силно се надяват предложения минимален праг скоро да стане факт, пише News7.

Цените на такситата в Пловдив се увеличават

Такситата в Пловдив от днес ще возят на минимална тарифа 65 ст. през деня и 75 ст. през нощта. Решението беше взето от общинския съвет ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com