В още три бургаски училища ще се провежда кампания за безопасен интернет

1474
В още три бургаски училища ще се провежда кампания за безопасен интернет
Снимка: Getty Images/Guliver

Кампанията за сигурността на децата в интернет - "Кой стои срещу мен в мрежата", продължава в още три бургаски училища. Това са ОУ "Найден Геров", СОУ "Петко Росен" и СОУ "Константин Петканов", и трите в ж.к. "Меден рудник".

Тя ще обхване най-уязвимата според интернет експертите група - тази на учениците от 5 и 6 клас. Идеята е топ експерти по интернет престъпления да влязат във всички бургаски училища и да обяснят с конкретни примери от практиката си случаи на жертви на агресия или трафик на хора в интернет, както и на набези на педофили. Основната цел на кибер специалистите ще бъде да информират децата откъде могат да потърсят помощ при такива ситуации, информират от пресцентъра на общината.

15 нови приемни семейства има в Бургас

15 приемни семейства са утвърдени до този месец в общината по проект "Приеми ме 2015". Това съобщиха от Община Бургас. 13 от тях са про...

Кампанията стартира в началото на учебната година през септември в ОУ "Братя Миладинови". Тогава учениците се запознаха с обичайните схеми, по които действат педофилите, преминаването през няколко фалшиви профили в социалните мрежи и изнудването чрез снимки или видео от профила на детето.

На 08 март в трите учебни заведения ще се проведат по два учебни часа - "Кой е срещу мен в мрежата - Сигурност" и "Кой е срещу мен в мрежата - Дигитално АЗ".

Вторият ден /09.03/ е предвиден за общо обучение на учениците от трите училища, което ще бъде в спортна зала "Никола Станчев" от 14.00 часа. Там децата ще се запознаят с - "Когато агресията излезе от мрежата - демонстрации на СОБТ" и "Как да се справим с проблеми? Създаване на екип".

В кампанията за безопасността в интернет в Бургас ще се включи журналистът от БНТ Надя Обретенова, която е основен организатор на инициативата, а лектори ще бъдат Явор Колев - директор на Отдел по киберпрестъпления към ГД БОП, Доброслав Димитров - създател на компютърната игра "Империя онлайн" и Георги Деведжиев - основател на една от най-успешните платформи за интерактивни дейности с деца.

Няма опасност от грипна епидемия в Бургаско

Няма опасност от грипна епидемия в Бургаско, съобщи за Радио „Фокус”– Бургас говорителят на Регионалната здравна инсп...

Кампанията "Кой стои срещу мен в мрежата" е съвместна инициатива на Община Бургас и Местната комисия за борба с противообществените прояви, медийна група RN, ОД на МВР Бургас и сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в ГД БОП.

Инициативата ще продължи и в останалите бургаски учебни заведения, където топ експертите по киберпрестъпления ще разясняват на учениците какво да направят, когато не знаят кой стои срещу тях в мрежата, към кого да се обърнат, ако станат обект на агресия или неприлични предложения и ще дават практически съвети как да се предпазят.

Всеки, който иска да се запознае по-подробно с инициативата може да посети нейната Фейсбук страница: www.facebook.com/pazi.me.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас