Версия - Очите е пробвал да събира рекет и е получил между три до пет куршума

5027
Версия - Очите е пробвал да събира рекет и е получил между три до пет куршума

По неофициална информация простреляният късно снощи Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, е опитал да събере "такса спокойствие" от ресторант "4 you", до дискотека "Айсберг" в Слънчев бряг и затова се е стигнало до престрелката, в която загина негов бодигард. Шефът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски на практика потвърди информацията и добави, че "не може да се твърди, че такива групи (бел. ред. - за събиране на рекет) са безконтролни", визирайки скорошна полицейска операция.

Очите, заедно със свои гардове, въоръжени със сопи, ножове и брадви, отишли в ресторанта, който е собственик на човек на име Божо. Там приближени на собственика посрещнали несебърския криминален бос и е открита стрелба. Убит е един човек - мъж на име Александър, който е един от бодигардовете на Очите, съобщава Нова телевизия, като коментарът е, че "такса спокойствие" продължава да се събира. Кървавият инцидент стана в самия център на Слънчев бряг. Христо Терзийски не пожела да коментира дали отбраняващите се от Очите не са подали сигнал до МВР, защото не са вярвали, че полицията ще помогне. Полицаят каза само, че ще попречи на следствието, ако коментира.

Нови три имота на Митьо Очите са на търг

Част от конфискуваните имоти на известния несебърски наркобос Димитър Желязков-Очите вече са извадени на публичен търг от НАП, съобщава...

Желязков в момента е в критично състояние. Правени са му животоспасяващи операции. Близките му пък опитали да се саморазправят с журналисти, дошли да отразят инцидента.

Около 40 души са участвали в инцидента в ресторант "4 you" в центъра на Слънчев бряг. 30 са били от обкръжението на Желязков, а десетина - от постоянните посетители на ресторанта, каза главният секретар на МВР Георги Костов и поясни, че стрелбата е била в самото заведение, предаде БГНЕС.

На мястото на инцидента работят екипи на полицията. Пред входа на болницата охраняват полицаи с бронежилетки и автомати. Там има и група негови охранители и близки. Задържани са двама мъже, заподозрени за участие в инцидента, като съпричастността им към престрелката е в процес на изясняване, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Бургас. Повече информация за обстоятелствата и причините за стрелбата се очакват да бъдат дадени днес (9 юни) от полицията, която провежда разследване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас