X
 
 

3 млрд. лв загубила държавата заради шмекерии със софтуера в магазините

5749 1
3 млрд. лв загубила държавата заради шмекерии със софтуера в магазините
Снимка: БГНЕС
Милиарди са загубите за бюджета през последните 10 години от манипулиране на софтуера за управление на продажбите в търговските обекти. Това обяви във Варна говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров, цитиран от БНР.

Експерти на НАП разясняват на производители и ползватели на софтуери привеждането на дейността на търговците в съотвествие с новата наредба за касовите апарати.

От НАП хем не виждат как ще съберат 5,4 млрд. лева ДДС, хем не се били отказали

Малко над 16 млрд. лева представляват общата сума ДДС по влезли в сила ревизионните актове на НАП за периода 2000 - 2017 година. От тез...

"Проблемът е, че софтуерът е използван, както за улеснение на бизнеса, така и за неплащане на данъци. Това води до средногодишни загуби от порядъка на 300 млн. лв. за година в продължение на 10 години, което в общи линии е една сума от 3 млрд. за последните 10 години, която всъщност не е била получена от българското общество.

Това, което НАП казва е: време е софтуерът да спре да може да прави подобни манипулации и идеята е с възможно най-малка адмистративна намеса това да се случи", обясни Росен Бъчваров.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители