X
 
 

Арх. Любомир Станиславов: Казусът с "Volkswagen" не е приключил

7917 2
photo of Арх. Любомир Станиславов: Казусът с "Volkswagen" не е приключил
Снимка: Volkswagen
"Преговорите с „Volkswagen” за изграждане на автомобилен завод у нас са все още не са приключили", каза в студиото на „120 минути” по БТВ арх. Любомир Станиславов. Той също е част от организацията по договарянето от българска страна. Станиславов заяви, че България няма официално потвърждение или отказ от компанията и "все още има шанс".

"Да, има определени стъпки, които се случват в Турция в тази посока. Но Надзорният съвет на автомобилния гигант не одобрява тази сделка, в Турция. Това означава, че има нещо, което ги спира”, коментира Любомир Станиславов. Той припомни, че българската държава е участвала в конкурс за завод за изграждане на малки SUV във фаза 1 и големи SUV модели във фаза 2, който трябваше да бъде разположен в Източна Европа.

Плевнелиев обвини Турция в некоректност и нечестност, относно инвестицията на Volkswagen

"Не сме разочаровани от това, че Volkswagen предпочете Турция. Но донякъде състезанието беше нечестно и некоректно, от страна на турска...

Във финалната фаза от състезанието останаха три варианта за терен, на който да бъде изграден заводът: Кремиковци до София и две зони в Турция, "при това в азиатската част”, обясни арх. Станиславов. По думите му, е възможно в хода на преговорите заданието на конкурса да се е променило. Архитектът заяви, че според турската преса в страната им ще се правят големи седани, а не SUV модели, както е било по условие.

Според преговарящия в сделката, теренът у нас е бил най-добър откъм инфраструктура в Източна Европа. Станиславов допълни, че една от причините за първоначалния отказможе да е липсата на достатъчно добре подготвените кадри. „За да правите автомобилна индустрия се нуждаете от големи терени, инфраструктура и много хора, които да са добре квалифицирани. Автомобилната индустрия може да случва само със съдействието на държавата”, посочи той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Лустрацията 1 Лустрацията преди 1 седмица Профил на трол?
    За VW другарчето "архитект" им е бил достатъчен за да разберат на какви партийни "специалисти"-търтеи ще могат да разчитат в задунайското нечистено смрадливо червено КЕНЕФ-ЦУКАЛО! И БОКо (на турски БОК = ЛАЙНО!) с Роско синоптичний направо са им били в повече за да похлупат с погнуса КЕНЕФ-ЦУКАЛОТО и да бягат в Мала Азия!
  • Тцтцтцтц 1.1 Тцтцтцтц преди 1 седмица Профил на трол?
    Олигофрен.
    : 4 !