X
 
 

Близо 2,4 млрд. долара са изпратили българските емигранти на близките си у нас

711 1
Близо 2,4 млрд. долара са изпратили българските емигранти на близките си у нас
Снимка: iStock
Близо 2,4 млрд. долара са изпратили българските емигранти на близките си у нас, сочи новият доклад на Световната банка.

Средствата са изчислени на базата на няколко официални източника, но не включват паричните преводи и пренасянето на пари в брой,.

Световната банка: Икономиките на Западните Балкани растат по-бързо, но реформите изостават

Икономическият растеж на Западните Балкани се е ускорил до 3,8% през 2018 г., но е уязвим към "нарастващите външни и вътрешни рискове",...

Докладът на Световната банка се отнася за парите, изпращани от емигранти, в държавите с ниски или средни доходи, уточнява БНР.

Все по-често парите, изпращани от емигранти на близките им, ще стават основен източник на финансиране на икономиките на държавите, където населението живее основно с ниски и средни доходи.

За региона на Централна и Източна Европа най-яркият пример е Украйна, където емигрантите са изпратили около 14 млрд. долара, а това само по себе си представлява ръст от 19 на сто спрямо 2017 година.

В целия свят паричните преводи на емигранти възлизат на половин трилион, а най-много пари очаквано са внесени в Индия и в Китай.

Г7 и Световната банка критикуват Порошенко за отстъпление в борбата срещу корупцията

Страните от Г-7 и Световната банка в понеделник осъдиха анулирането от страна на Украйна на ключов закон за борба с корупцията като "се...

За България сумата, получена от близки на емигранти в чужбина миналата година, се равнява на 3,8 на сто от брутния вътрешен продукт.

Увеличават се и средствата, които се изнасят от България от работещи тук. Те са 221 млн. долара, което е ръст с 11 сто спрямо година по-рано.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • българин 1 българин преди 8 месеца Профил на трол?
    "не включват паричните преводи и пренасянето на пари в брой", ами какво включват, само парите изпратени с пощенски гълъби ли, аман, недоклатена, зле преведена и дописана статийка.