Как да изберем подходяща банка, в която да получаваме заплата си?

26892
Как да изберем подходяща банка, в която да получаваме заплата си?
Снимка: iStock

По закон заплатите в България се изплащат по банков път. Така се избягват злоупотреби като работа без трудов договор, укриване на данъци и др.

Работодателят обикновено предпочита да превежда заплатите в определена банка, която обслужва разплащанията на фирмата/институцията и му осигурява определени преференции (например по-ниски такси, възможност за овърдрафт). Служителят може да се съобрази с желанието на работодателя, но има законово право сам да избере в коя банка да бъде изплатена заплатата му.

Но как да изберем най-подходящата банка, в която да получаваме заплатата ни?

Обикновено избираме тази банка, която е спечелила доверието ни и най-добре отговаря на нашите предпочитания и изисквания.

Решението най-често е субективно – доверяваме се на роднини или приятели, които имат добър опит с някоя банка и са доволни от услугите ѝ. Или пък избираме банка, в която работи наш познат и би могъл да ни сътрудничи в случай на затруднение/неяснота с определен банков продукт.

Понякога се случва да изберем дадена банка, защото сме с добри впечатления от новата ѝ реклама или защото сме задължени да го направим, за да получим кредит.

Решението в коя банка да получаваме/съхраняваме месечното ни възнаграждение зависи от условията, които ще ни предложат. Разбира се, като клиенти искаме да се възползваме от максимално добри условия.

Какво печелим, ако си открием Супер Сметк@ в Пощенска банка?

Чудесна възможност за това е програмата Супер сметк@ за заплата на Пощенска банка, с която можете да извършвате всички ежедневни разплащания и преводи и да получавате бонуси. Тя дава възможност сами да управлявате таксите по заплатната ви сметка и тя да ви се отплаща всеки месец.

Със Супер Сметк@ плащате без такса в търговски обекти (с дебитна карта на ПОС терминал в България), лесно и удобно пазарувате онлайн с дебитната ви карта, правите парични преводи и плащате битови сметки през интернет банкиране e-Postbank или мобилното банкиране m-Postbank.

Избирайки Супер Сметк@, премахвате досадната месечна такса - ако направите само 5 електронни трансакции за календарния месец и месечната такса за обслужване на сметката ви отпада автоматично.

С нея вземате бонус, равен на месечната ви такса - ако освен 5-те електронни трансакции, платите и 3 битови сметки в същия месец през интернет банкирането e-Postbank, мобилното банкиране m-Postbank или u-Postbank (Универсален платец), получавате допълнителен бонус.

Имате пълен контрол над сметката ви и сами решавате дали да се възползвате от предимствата за даден месец, или не. Дори и да не направите нужния брой трансакции или да не получите превод на заплата, сметката ще работи като всяка друга стандартна разплащателна сметка с месечна такса за обслужване. Ако в следващия месец направите 5 електронни трансакции и постъпи превод на заплата, то отново можете да спечелите от сметката ви.

Ако изберете Супер Сметк@, можете да се възползвате от преференции като овърдрафт с 0% лихва за първите 3 месеца от договора за кредит, по-добри лихвени условия при кандидатстване за потребителски и жилищен кредит и 50% по-ниска такса за теглене от банкомат на банката с дебитна карта към сметката.

Когато получавате заплатата ви по банков път и я използвате основно за безкасови плащания (парични преводи, покупки с дебитна карта на ПОС терминал или онлайн), можете да получите до 500 лв. годишно данъчно облекчение.

Избралите тази сметка могат да се възползват и от други удобства като услугата Easy Saver, с която безплатно можете да прехвърляте произволна сума от Супер сметк@ към спестовна сметка в банката през интернет банкирането e-Postbank.

С нея получавате безплатен достъп до интернет банкиране e-Postbank и до мобилно банкиране m-Postbank, с които можете да прехвърляте безплатно средства между сметките ви в банката. Отново безплатно получавате висок клас дебитна карта Mastercard с 800 лв. дневен лимит за теглене.

Няма да е пресилено да кажем, че с тази програма можете изцяло да се възползвате от потенциала на заплата ви.

Когато банковият клон е в джоба ти

В напрегнатото ежедневие, изпълнено с множество задължения и оскъдно лично време, получаването на банкова услуга може да се окаже трудн...

Шанс да получим още една заплата

Друга интересна възможност е да се включите в кампанията "Удвои заплатата си" на Пощенска банка, като победителят в нея ще получи като награда една месечна заплата.

За да участвате в тази кампания, трябва да се регистрирате при финансовия онлайн консултант на банката – EVA. Процедурата е проста – изпращате ѝ съобщение в Messenger с текст "ЗАПЛАТА" в периода до 12.08.2019 г., отговаряте на 3 кратки въпроса, оставяте телефон за контакт и очаквате изтеглянето на победителя в томболата на 15.08.2019 г. Желаещите да участват в играта има право да се регистрират при EVA само веднъж.

Участниците в кампанията имат достъп до преференциални оферти като овърдрафт с 0% лихва за първите 3 месеца със Супер сметк@, както и сметка за работна заплата без такса за откриване и обслужване до края на годината.

Ако се включите в играта, няма какво да губите, може само да спечелите. Кой би отказал да получи още една заплата?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Коя страна смята да бъде двигател за възстановяването на световната икономика?

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика