Когато банковият клон е в джоба ти

6348
Когато банковият клон е в джоба ти
Снимка: Business Technologies

В напрегнатото ежедневие, изпълнено с множество задължения и оскъдно лично време, получаването на банкова услуга може да се окаже трудна задача. Налага се да отсъстваме от работа или да жертваме обедната си почивка, за да отидем до някой банков клон. Или пък успяваме да стигнем до офиса на банката тъкмо, когато затваря. Още по-сложно е, ако имаме нужда от финансова услуга или консултация в почивен ден или вечер.

Много по-лесно и удобно е да свършим всичко това от разстояние, вместо да бързаме да стигнем навреме и да се изнервяме, чакайки по опашки. Подходяща възможност за това ни дава кредитният чатбот на Пощенска банка – EVA (Electronic Virtual Assistant), който отговаря на клиентите във Facebook Messenger.

Виртуалният асистент е нашият верен помощник, ако искаме да научим повече за потребителски кредит или кредитна карта, или пък търсим удобен и изгоден вариант да обединим задълженията ни. Можем да се възползваме от услугите му по всяко време – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Вече не е нужно да губим време, търсейки работещ банков офис – той е постоянно до нас – в смартфона ни.

Благодарение на EVA, общуването с вашата банка вече е спонтанно и неофициално – можете да си пишете, докато сте вкъщи, в офиса, на кафе или пътувате с приятели. Вместо консервативен заемодател, банката се превръща във ваш спътник и партньор в различните ви начинания. С помощта на този чатбот имате възможност да изберете подходящи решения според финансовите ви нужди, като общувате с банката лесно и безпрепятствено – така, както го правите с вашите роднини и приятели.

Виртуалният асистент отговаря автоматично на най-често задаваните въпроси чрез текст, снимки, линкове и т.н. Можете да получите желаната информация, използвайки предпочитаното устройство – смартфон, таблет, лаптоп или настолен компютър. Той осигурява незабавен и постоянен контакт с банката, предлагайки персонализирани услуги и високо качеството на обслужване. Активен е денонощно, а достъпът до него е лесен – само с влизане в Messenger, наличен на повечето мобилни устройства.

Чатботът постоянно се развива, като с негова помощ клиентите на Пощенска банка ще могат да се възползват от все повече банкови услуги. Банката вече работи по надграждане на уменията и знанията на EVA, за да отговори най-добре на нуждите, интересите и очакванията на клиентите ѝ .

Виртуалният асистент е в полза както на потребителите, така и на банковите служители. Благодарение на него хората от финансовата институция, ангажирани с обслужване на клиенти, ще бъдат по-продуктивни и още по-полезни в персоналното обслужване на клиентите.

EVA има собствена Facebook страница. Потребителите могат да се свържат с него и през официалната Facebook страница на Пощенска банка.

100 човека на ден си пишат с EVA

Виртуалният асистент EVA е първият банков кредитен чатбот в България и вече се радва на голям интерес – 25 000 уникални потребители (по около 100 човека на ден) са общували с него от старта му през септември 2018 г. до юни 2019 г. Той е еднакво популярен както сред мъжете, така и сред жените.

Средната възраст на потребителите, които се обръщат към чатбота, е 34 години – с 6 години по-малка от средната възраст на клиентите, предпочитащи традиционното банково обслужване. По този начин услугата постига още една от целите си, привличайки клиенти от дигитално активното поколение и то по атрактивен и ангажиращ за тях начин.

Режимът на работа на новата технология дава възможност на потребителите да общуват с банката по всяко време и от всяка локация, а ползата от това се доказва ежедневно – 40% от разговорите се провеждат извън обичайното работно време.

Успехът на новата услуга и нуждата от алтернативен начин на комуникация с банката се доказват и от факта, че над 40% от потребителите заявяват реален интерес и нужда от банково финансиране. 52% от разговорите с EVA са свързани с възможностите за финансиране на ремонт или за закупуване на автомобили и техника, а 35% от потребителите се интересуват от допълнителни средства до заплата и финансиране на по-малки покупки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com