Миков: Тепърва ще решаваме дали нашият кандидат да влезе в КЕВР

4214
Миков: Тепърва ще решаваме дали нашият кандидат да влезе в КЕВР
Снимка: БГНЕС

Заради предварително появилия се списък с членове на КЕВР, които да бъдат избрани, БСП ще помисли дали човекът, който предложи и беше приет в Комисията, да положи клетва. Това заяви председателят на червените Михаил Миков.

От БСП участвахме коректно, предлагайки експерти с изключителна квалификация, но се оказа, че има списък, който показва, че органът е избран чисто политически. Нашият кандидат Димитър Кочков бе избран с внушително мнозинство, но не положи клетва. Във вторник ще решим дали той да влезе в състава на КЕВР, каза Миков, цитиран от БГНЕС. Кочков беше избран като един от двамата членове за ВиК услуги със 159 гласа "за", едва един против и той беше от Реформаторския блок, както и 17 въздържали се.

На "Позитано" 20 Миков отказа да говори за предстоящия конгрес. Единственото което каза е, че ще се очертаят стъпките за промяната и съживяването на партията. Председателят на БСП увери, че в. "Дума" ще продължи да излиза. "Започва процесът на преназначаване на журналистите към Националния партиен съвет до преструктуриране на юридическото лице", поясни Миков. Според него вестникът и занапред ще бъде необходим на левицата в България.

Досегашният издател на "Дума" Николай Малинов подчерта, че вестникът е увеличил до 4 пъти своите читатели, а 40% от тях не са избиратели на БСП. Главният редактор на в. "Дума" Юрий Борисов на свой ред се похвали, че изданието е на 5-то място по лоялна аудитория. 1/3 от нея е в пенсионна възраст, което показва, че преобладаващата част от читателите са млади хора.

БСП с доказателство: Изборът за КЕВР е нагласен

Преди гласуването за нов състав на КЕВР и без участието на БСП при вота, червените депутати показаха на журналистите кой ще влезе в Ком...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com