Няма да има рязко поскъпване на тока, обеща КЕВР

3070
Няма да има рязко поскъпване на тока, обеща КЕВР
Снимка: Getty Images/Guliver

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да допусне рязко повишаване на цените на тока. Това заявиха от комисията на извънреден брифинг.

Припомняме, че трите електроразпределителни дружества у нас – ЧЕЗ, ЕВН и "Електроразпределение Север", обявиха, че искат нови цени на тока. Заявлението ще бъде подадено до 31 март, а планираната промяна е за периода след 1 юли 2018 година.

"Енерго-Про" също със заявление за нови цени на тока

Третото електроразпределително дружество в България - "Енерго-Про", също обяви, че ще подаде заявление до Комисията за енергийно и водн...

"Едновременно с това, че поради продажбата на ЧЕЗ цената рязко ще се повиши… това са спекулации, ако някой иска да реализира политически проекти чрез цената на ЧЕЗ, няма как да се случи това. Нито кредитите, нито лихвите са ценообразуващи", коментира председателят на КЕВР Иван Иванов, цитиран от bTV.

Иванов уточни, че ще може да каже какво ще е увеличението на цената на тока след 31 март. "Всяка година дружествата искат голямо увеличение, но ние не се съгласяваме", допълни той.

"Ние сме били винаги консервативни в своите решения, което означава, че се придържаме към стабилни цени на електрическата енергия. В продължение на три години общо увеличението на цялата електроенергия е само 2% и половина".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика