Председателят на "Булстрад Виена Иншурънс Груп" и "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" стана "Доктор Хонорис кауза"

3892
Председателят на "Булстрад Виена Иншурънс Груп" и "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" стана "Доктор Хонорис кауза"
Снимка: Булстрад

Председателят на Надзорния съвет на "Булстрад Виена Иншурънс Груп България" и "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" АД Петер Франц Хьофингер, който е и член на Управителния съвет на "Виена Иншурънс Груп", получи престижно признание. Г-н Хьофингер беше удостоен с титлата "Доктор Хонорис кауза" на Стопанската академия "Димитър А. Ценов".

Академията, която работи вече 82 години, е едно от най-старите висши учебни заведения у нас. Тя е давала титлата "Доктор Хонорис кауза" на само 23-ма души досега.

Стопанската академия е емблематична за българското застраховане. От тук започва началото на застрахователната наука в България. Тук е създадена първата и към настоящия момент единствена обособена в България застрахователна катедра.

"За мен е голяма чест да бъда удостоен с тази почетна титла на тази прекрасна церемония. Изказвам своите благодарности, както на Стопанската академия в Свищов, така и на моите колеги от "Булстрад Виена Иншурънс Груп", които искам да поздравя за постигнатите високи резултати и лидерската позиция на "Булстрад" на българския застрахователен пазар. Този успех потвърждава нашата стратегия за устойчиви инвестиции в България и за утвърждаването ни като доверен партньор за нашите клиенти", каза г-н Хьофингер.

Тържествената церемония за връчване на почетната титла се състоя в главната аула в Ректората на свищовското висше училище. Сред гостите на церемонията бяха членове на управителните съвети, директори и специалисти от "Булстрад" и "Булстрад Живот".

Професионалната и обществена дейност на номинирания за почетен доктор пред академичната общност и гостите на церемонията представи доц. д-р Тодор Кръстевич – зам.-ректор на Стопанска академия по научноизследователска и проектна дейност. А лично ректорът на академията доц. д-р Иван Марчевски, връчи званието на г-н Хьофингер.

Според мотивите за взетото на 31.01.2018 г. решение, Петер Хьофингер се удостоява с почетното звание "за значим принос към процеса на конвергенция между образованието и бизнеса", както и към теорията и практиката в сферата на застраховането. Ректорът прочете текста на дипломата на латински език и връчи на Петер Хьофингер регалите за "Доктор Хонорис кауза".

При награждаването г-н Хьофингер благодари за оказаната му чест и изнесе академично слово на тема "Възможности и предизвикателства, свързани с дигитализацията в застраховането". След тържествената церемония за присъждане на почетното звание г-н Хьофингер посети Академичния музей и положи подпис в летописната книга на свищовското висше училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Летище Варна посреща летния сезон с полети до над 60 дестинации

ЕК одобри за финансиране проект на икономическото министерство

Гърция повиши минималната заплата

БДЖ взе 76 модернизирани вагона от Германия (СНИМКИ)

tbi bank направи първо тримесечно купонно плащане за облигациите, издадени в края на 2023 г.

Спадът на производствените цени продължава и през февруари

Полети от 25 държави очакват на Летище Бургас през летния сезон

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 23.03-29.03.24

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни сгради по втория етап от процедурата на МРРБ

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика