Първата международна конференция "Жените в бизнеса" събра експерти от цял свят

3192
Първата международна конференция "Жените в бизнеса" събра експерти от цял свят
Снимка: Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в бизнеса“, която се проведе на 15 март 2018 г. в галерия „Сан Стефано Плаза“.

Конференцията бе уважена от успели дами в различни области на бизнеса в България и чужбина. Събитието разкри основните предизвикателства, пред които са изправени днес жените във все по глобализиращата се и високо конкурентна бизнес среда. Акценти бяха поставени върху възможностите за образование, здравеопазване и финансиране.

Конференцията бе открита от г-жа Мая Георгиева, Зам.-председател на Надзорния съвет на Първа инвестиционна банка. Тя подчерта водещата роля на жените за развитието на успешен бизнес и припомни, че Fibank и Дайнърс клуб първи преди повече от 10 години предложиха кредитната карта First Lady, която е изцяло насочена към дамите.

От името на кмета на София г-жа Фандъкова приветствие към участниците отправи Главният изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за инвестиции г-н Владимир Данаилов.

В началото на конференцията г-жа Ана Мария Михаеску, която е член на управителните съвети на няколко големи компании в Румъния, представи предизвикателствата пред банките и финансовите институции, както и ролята им в подкрепа на жените в бизнеса в хода на глобализацията и дигиталните технологии. Г-жа Михаеску акцентира върху важността на обучението на жените-предприемачи при създаването на специализирани финансови продукти за дамите, като представи успешни примери в тази посока, реализирани в Румъния и Полша.

Специална роля на модератор в някои от най-интересните панелни дискусии бе поверена на г-н Юрки Коскело, който е независим член на Надзорния съвет на Fibank. Преди идването си в България г-н Коскело е изградил дългогодишна кариера в Международната финансова корпорация (IFC), която е част от Световната банка.

Севдалина Василева, Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Fibank

Водещ и модератор на останалата част от конференцията бе журналистът от Българската национална телевизия - Спас Кисьов.

Г-жа Марчела Абрашева, регионален директор на КАНТАР/TNS, г-жа Нина Митева, Ротари България и г-жа Юлия Старк, FAB Academy, направиха преглед на бизнес възможностите и промените, които са настъпили или ще настъпят, когато жените започнат да играят по-сериозна роля в бизнеса в Европа и България. Дамите се обединиха около становището, че България е дигитално развит пазар, в който приносът на жените-мениджъри ще бъде още по-осезаем.

Г-жа Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония, и г-жа Севдалина Василева, Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Fibank, разказаха какво могат да предложат финансовите институции и банките на жените, за да подкрепят техните бизнес начинания.

Първа инвестиционна банка представи своята специална програма Smart lady

На специална бизнес закуска Първа инвестиционна банка (Fibank) представи своята специална програма Smart Lady, насочена към всички жени...

Преди дни Fibank представи своята специална програма Smart Lady, насочена към жените в бизнеса. С нея банката иска да подкрепи жените, решили да развият своите идеи в успешен бизнес. Пред гостите на конференцията г-жа Василева сподели: „Програмата Smart Lady е съвкупност от специално разработени и целенасочени продукти за жените. Тя предполага създаването на една широка нефинансова платформа, която да предостави на бизнес дамите у нас възможност чрез семинари и срещи да надграждат своите умения и да намират съмишленици, от които да черпят вдъхновение и кураж.“ Тя допълни, че за постигането на тези цели Fibank разчита на партньорството с „FiHealth Застраховане“ и Mastercard, спомогнали за изграждането на програмата Smart Lady.

Подробно описание на програмата може да бъде намерено на интернет страницата на Fibank.

В международната конференция „Жените в бизнеса“ се включи и г-жа Мария-Луиза Ортини, която е директор Custom Development SDA Bocconi School of Management. Тя представи на гостите обучителните програми, разработени специално за жени в един от най-реномираните бизнес университети в света.

Бяха разгледани и лични примери и успешни бизнес истории, представени от дами - инж. Боряна Манолова, Главен изпълнителен директор Сименс в България, г-жа Ирина Недкова, създател на модния бранд за деца и юноши Love Made Love, и г-жа Ирина Христова, основател на езикова школа Интеграл.

Международната конференцията „Жените в бизнеса“ бе само част от предвидените редица активности от страна на Fibank по отношение на подкрепа на бизнес дамите. Като част от програмата Smart Lady се предвижда и изграждането на информационна платформа за самообучение и получаване на информация по актуални теми. Чрез нея бизнес дамите, клиенти на Първа инвестиционна банка, ще могат да обменят опит и да получат професионални съвети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика