Работата за удължаване на живота на 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

1278
Работата за удължаване на живота на 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Всички дейности по проекта за удължаване срока на експлоатация на Шести енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ се реализират в срок и съгласно утвърдения за това график. Това стана ясно на проведеното на 16 декември 2016 г. в Козлодуй заседание на Управляващия комитет по проектите за удължаване на срока на експлоатация на Пети и Шести енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ до 60 години.

В срещата взеха участие представители на ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ и представители на АО „Русатом Сервис“, АО „Концерн Росенергоатом“, „Electricite de France“, „Риск Инженеринг“ АД, АО ОКБ „Гидропрес“ (част от машиностроителното подразделение на „Росатом“ – „Атоменергомаш“) и АО „Атомтехенерго“.

Участниците в срещата обсъдиха в детайли всички въпроси, свързани с проекта за удължаване срока на експлоатация на Шести енергоблок. Бяха прегледани текущият статус на изпълнение на дейностите по проекта, актуалният план-график, както и резултатите от обследването на техническото състояние на оборудването и тръбопроводите по време на плановия ремонт през 2016 г. Участниците отбелязаха, че проектът се реализира съответно утвърдения график и в добър синхрон между отделните изпълнители.

На съвещанието бяха представени окончателните резултати от проекта по удължаване срока на експлоатация и на Пети енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“, за който в края на октомври беше официално предадена проектната документация, анализи и оценки на остатъчния ресурс. Управляващият комитет подчерта, че високото ниво на взаимодействие между АЕЦ и Консорциума е спомогнало за успешното и своевременно изпълнение на всички дейности, предаде БГНЕС.

Договорът между „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД и Консорциума АО „Русатом Сервис“ - АО „Концерн Росенергоатом“ – „Electricite de France“ за изпълнение на дейностите по разработване на обосновката за удължаване на срока на експлоатация на Пети енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ до 60 години бе подписан на 29 септември 2014 г.

Договорът между „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД и Консорциума АО „Русатом Сервис“ – „Риск Инженеринг“ АД за изпълнение на дейностите по разработване на обосновката за удължаване на срока на експлоатация на Шести енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ до 60 години бе подписан на 28 януари 2016 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Ще има преразглеждане на селскостопанската политика на ЕС, решиха евродепутатите

"Украинската помощ" за земеделци и животновъди: Засега има

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика