TELUS International придоби базираната в САЩ Xavient Information Systems

2684
TELUS International придоби базираната в САЩ Xavient Information Systems
Снимка: TELUS International Europe

TELUS International потвърди придобиването на компанията Xavient Information Systems, която след сделката ще носи името Xavient Digital - powered by TELUS International. TELUS International вече притежава мажоритарен дял в Xavient и ще изкупи останалите дялове до 31 декември 2020.

Близо 1 800 служители на Xavient, разположени в офиси в САЩ и Индия, се присъединяват към екипа на компанията. Така общият брой на служителите на аутсорсинг доставчика в Европа, Северна и Южна Америка, и Азия става 30 000 души. Новото партньорство дава възможност на TELUS International да разшири IT портфолиото си, предоставяйки IT консултиране и услуги от ново поколение, дигитални трансформации ръководени от изкуствен интелект, както и услуги свързани с дизайн на потребителски интерфейс и изживяване (UI/UX), облачни услуги и други.

"Радваме се да поздравим Xavient с добре дошли в семейството на TELUS International. Разширявайки глобалното си присъствие с придобиването на Xavient Digital, ние разширяваме и технологичната експертиза, която екипът на Xavient е доказал пред водещи международни клиенти в последните 15 години. Заедно ще предложим на настоящите и бъдещите си клиенти всеобхватен набор от решения, предоставяйки им нови възможности за развитие и за растеж на пазара на цифрови и информационни услуги" заяви Джефри Пюрит, президент и главен изпълнителен директор на TELUS International.

"Днешният ден е вълнуващ за нас, тъй като обединяваме два екипа, които споделят общи ценности и фокус върху развитието и ангажираността на служителите ни, за да стимулират иновациите и отличното обслужване", каза Раджив Тандън, основател и главен изпълнителен директор на Xavient. "Ангажиментът на екипа на TELUS International да поставя клиентите си на първо място се допълва от нашата страст да предоставяме изключителни услуги, да подобряваме производителността и да революционизираме технологичния пейзаж".

И двете компании наскоро получиха признание за приноса си в индустрията – TELUS International беше обявен за доставчик на услуги на годината, по време на церемонията Call Center Week Excellence Awards през 2017 г., а Xavient получи две златни отличия по време на престижните IT World Awards същата година. Новото дружество е съсредоточено върху партньорство с клиенти в бързо развиващите се технологии, пътувания и хотелиерство, телекомуникации и здравеопазване.

Rothschild и Citibank са ексклузивни финансови консултанти на TELUS International и Xavient за тази транзакция.

В България TELUS International Europe е сред водещите аутсорсинг доставчици и най-големият работодател в индустрията с екип от над 2600 души в София и Пловдив. Компанията е на българския пазар от 2004 г., предоставяйки иновативно обслужване на клиенти от цял свят на повече от 35 езика.

TELUS International Europe

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 5 500 служители на територията на 7 центъра в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), Корк и Дъблин (Ирландия), както и Манчестър и Канок (Великобритания). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 35 езика. TELUS International Europe е горд член на семейството на TELUS International.

TELUS International

TELUS International се фокусира върху връзката между хората и иновациите, за да осигури изключително обслужване на клиентите и ново ниво на IT консултиране, които надминават очакванията на клиентите. Компанията е  глобален доставчик на аутсорсинг на  бизнес процеси и ИТ с близо 30 000 служители в целия свят, включително в Северна и Южна Америка, Европа и Азия. Компанията обслужва клиенти на повече от 35 езика в различни сфери като гейминг, финансови услуги, туризъм, здравни услуги и високотехнологичния сектор, осъществявайки повече от 200 милиона контакти с клиенти годишно през различни канали - телефон, имейл, чат и социални медии. TELUS International е глобална дъщерна компания на TELUS, водеща канадска телекомуникационна компания с над 10 милиарда щатски долара годишни приходи и 12,8 милиона контакти с клиенти.

За повече информация, моля посетете telusinternational.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Смениха ръководството на "Булгаргаз"

ОББ: Услугите – главен мотор на икономиката

Основателят на Telegram: Натискът на Кремъл ме принуди да напусна Русия

На комисия: Отложиха либерализацията на електроенергийния пазар за домакинствата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика