Туристическият бизнес в Бургас поиска от Николова силна рекламна кампания

1991
Туристическият бизнес в Бургас поиска от Николова силна рекламна кампания
Снимка: БГНЕС

Туристическият бизнес в Бургас поиска от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова да организира силна рекламна кампания на дестинация България на приоритетните пазари за страната ни. По време на работното си посещение в Бургас министър Николова разговаря с представители на бизнеса, които представиха своите идеи и предложения за рестарт на сектора в условията на COVID-19. В дискусията участваха Димитър Николов, кмет на община Бургас, и Вълчо Чолаков, областен управител, съобщиха от Министерството на туризма.

Вицепремиерът обясни пред бизнеса, че предстои да бъде открито туристическо представителство в един от най-важните за България пазари - в полската столица Варшава. И допълни, че Министерството на туризма полага всички усилия да привлича чрез рекламните си кампании по всичките си комуникационни канали туристи за предстоящия летен сезон. Министърът поясни още, че в момента се провежда активна кампания в съседните ни балкански страни, които рекламират зимните курорти на България.

Ресторантьори: Предложението на Марияна Николова дискриминира бранша

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричното си несъгласие с поредната дискримин...

Важно е още отсега да започне подготовката за сезона с открояването на възможни трудности и набелязването на конкретни мерки, които да гарантират здравето и сигурността на посетителите и спокойното протичане на лятото. Както виждате, правителството на премиера Бойко Борисов продължава активно да подпомага браншовете, които най-силно усещат негативните ефекти от разпространението на коронавируса, каза министър Николова. И допълни, че е от изключително значение е ваксинирането, което ще даде възможност по-бързо да излезем от настоящите противоепидемични мерки. Очакваме това да окаже пряко положително влияне на предстоящия летен сезон, поясни още тя.

Министър Николова припомни, че на редовното си заседание тази сряда Министерският съвет реши да осигури допълнителни 40 млн. лева от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, с които до края на март ще бъде обезпечена мярката за запазване на заетостта в туризма и транспорта в условията на пандемия. Това е програмата, с която подпомагаме секторите хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и транспорт. До този момент по антикризисната мярка бяха вложени допълнителни 40 млн. лева, сега с увеличаване на бюджета програмата ще може да продължи да се прилага до края на март. По тази мярка в засегнатите сектори правителството е помогнало до момента на 1785 работодатели и самоосигуряващи се лица. Запазени са над 26 000 работни места, поясни тя.

Кметът на града Димитър Николов изрази своето удовлетворение за предстоящото откриване на туристическо представителство в Полша, тъй като полските туристи са от изключителна важност за областта. Надявам се тази година да бъде по-добра от предходната и с гъвкавата политика на правителството да има по-голям интерес както от туроператорите, така и от туристите, заключи той.

Областният управител на Бургас пък увери туристическия бизнес, че няма опасност от водни режими, което да повлияе на престоя на туристите в Бургас и близките населени места.

Николова: Включваме туризма в окончателния вариант на Националния план за възстановяване

Туризмът ще бъде включен в окончателния вариант на Националния план за възстановяване и устойчивост на България, съобщи в интервю вицеп...

В дискусията бе засегната и мярката 60/40, като бяха коментирани някои конкретни трудности, които се срещат при кандидатстване по нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Системата бонус-малус няма да работи: Мнението на експерти

КНСБ: Заплатата за издръжка следва да отразява регионалните различия

"Топлофикация София" обеща по-ниски сметки за февруари

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа

Инфлацията в ЕС, еврозоната и България продължава да се забавя и през февруари

Украинските яйца, които се продават като български: Опасност от спекулации с цените преди Великден

Брокери в Пловдив: Отчитаме ръст в търсенето на качествени нови жилища

Атанас Пеканов: България няма да влезе в Еврозоната през 2025 г.

Иванка Шалапатова: 418 000 българи работят на минимална работна заплата

Броят млади българи, които нито са работили, нито са учили, намалява през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика