Търсят се варианти за чуждите инвеститори, купили земя у нас

4786
Търсят се варианти за чуждите инвеститори, купили земя у нас
Снимка: Getty Images/Guliver

Ще се търсят законодателни варианти, така че на чуждите инвеститори, които са купили земя у нас, да не се налага да я продават. Това заяви днес председателят на парламентарната комисия по земеделие Румен Христов пред БНР.

По думите му управляващите имат нужда от още време, за да направят законови промени, които да удовлетворяват населението, така и инвеститорите и ЕС. Затова Румен Христов предлага налагането на санкции да започне от октомври, вместо от 1 май.

Доклад от 2013 година: Застрашена е пчелната популация в България

Положението с пчелите в България е много сериозно и доказателства за това са представени още през 2013 година в доклад пред Министерств...

"Трябва да бъдем прагматични, по-малко емоционални, особено когато става дума за земеделска земя", каза Христов, добавяйки, че до 1 октомври трябва да се намери формула, за тези, които се занимават със земя, да намерят формула да я притежават. "Имаме нужда от време да намерим консенсус. От една страна, да удовлетворява инвеститорите, от друга - населението", каза той, предаде Expert.bg.

"Земята, освен обработваема площ, е и част от територията на страната. Зрелостта на политическите формации е да осъзнаят, че животът се променя, България е член на ЕС и има правила, с които трябва да се съобразява", коментира още Румен Христов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика