"Южен поток" - по всички правила и без нарушения

19271
"Южен поток" - по всички правила и без нарушения
Снимка: БГНЕС

„Южен поток" ще се случи по всички европейските правила и няма да нарушава нищо в европейското законодателство. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в коментар на информацията, че Европейската комисия иска обяснения от България за готвените промени в енергийния закон, които целят да изключат българската част от „Южен поток" от обсега на европейското законодателство.

„За нас това е важен, стратегически проект - ще създаде над 5 хиляди работни места, ще бъде реален стимул за икономическия растеж", каза министър Стойнев и допълни, че работата ще продължи „по най-прозрачния начин".

След ЕРП-тата, Стойнев даде и оценка на ЕНП - били провал

Европейската индустриална, енергийна и социална политики са пълен провал, това се случва след изтекли два мандата на ЕНП. Затова е ва...

„Готвим отговор на г-н Йотингер. Аз исках да бъде уведомен, след като имаме цялостен проект, за да се знае какво предлагаме и как променяме законодателството. Този законопроект може да бъде изменен значително, но ще го информирам за нещо, което още не е влязло в пленарна зала", допълни Стойнев.

Взето по предложение на България, това решение бе подкрепено от Австрия, Словения, Гърция и други страни. Искахме работната група, водена от ЕК, и групата от руска страна да разрешат регулаторния регламент, а не всяка държава да преговаря с Русия и да решава проблема на парче. Затова, според нас, не противоречи на европейското законодателство", отбеляза министърът. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика