Златев: Годишно в България в сивия сектор влизат 1 млрд. лв. от търговия с горива

1669
Златев: Годишно в България в сивия сектор влизат 1 млрд. лв. от търговия с горива
Снимка: БГНЕС

Цифрите, които ние показахме, те са официални цифри, доказват, че годишно в България в сивия сектор влизат 1 млрд. лв. от търговия с горива в страната.

Това каза Валентин Златев, председател на Българската петролна и газова асоциация /БПГА/, в парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

Валентин Златев: Сивият сектор на пазара на горива е около 30%

Сивият сектор на пазара на горива у нас е около 30%, което ни поставя на челно място в Европа в тази печална класация. Това заяви Вал...

Депутатите в комисията изслушват представители на Българска петролна и газова асоциация с цел запознаване с проблемите в сектора.

Припомняме, че преди няколко месеца в качеството си на председател на БПГА Валентин Златев, каза по време на откриването на първата национална годишна конференция на организацията, че „сивият сектор на пазара на горива у нас е около 30%, което ни поставя на челно място в Европа в тази печална класация“.

"БПГА се бори за добра бизнес среда в услуга на нашите клиенти и партньори за развитие на българската икономика, подчерта Златев. Кои са основните предизвикателства пред бранша и как можем да подобрим бизнес средата в България? Поставяме фокус върху сивия сектор на пазара на горива и как можем да се справим с нелоялната конкуренция", посочи Златев, цитиран от БГНЕС.

"Амбицията ни е не само да изброим проблемите, на да търсим и решения", каза той. Изсветляването на сектора у нас е от съществено значение за държавата и данъкоплатците, защото ще доведе до повече приходи. Наблюдаваме контрабанда на горива, избягване на данъчно облагане, ДДС схеми, продажба на некачествено гориво с неясен проблемите- това са проблемите. В държава като нашата с най-ниските доходи в ЕС подобни практики намират благодатна почва, но само с ефективни решения можем да вървим напред, подчерта Златев. Държавните институции могат да разчитат на нас като коректен партньор", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика