5 SUV на старо, които ще ви служат дълго време

47576
5 SUV на старо, които ще ви служат дълго време
Снимка: Kia

Употребяваните SUV-модели с по-голям пробег, по правило, се избягват от много купувачи. Това се дължи на разпространено мнение, което гласи, че не бива да се забърквате с такива автомобили, защото те вече имат много проблеми. И дори привлекателната им цена не е оправдание за тяхната покупка.

Въпреки това, има модели, които са на повече от 10 години с пробег над 200 000 км, но това не пречи на евентуалната им покупка. В тези автомобили има още много живот и те могат да служат дълго време на новите си собственици. Ето 5 такива машини:

Защо задвижването 4х4 е опасно в града?

Използването на автомобил със задвижване на четирите колела, особено през зимния сезон, прави шофьорите по-уверени, но то крие и някои ...

Hyundai Tucson, Hyundai ix35 и Kia Sportage

Започваме с два корейски кросоувъра, които технически са почти идентични. Това са Hyundai Tucson и Kia Sportage, под чийто капак може да се срещне 2,0-литровия бензинов двигател G4KD. Неговият ресурс е около 500 000 км, като това се доказва от седана Kia Optima, използван от много таксита. При него основното е маслото да се сменя на всеки 8000 км и да се премахне катализатора.



Същият мотор се среща при третото поколоние на Kia Sportage, първото на Hyundai ix35 и второто на Tucson. В момента 10-12 годишен модел на Hyundai струва около 10 000 евро при пробег 220 000 км. При Kia Sportage цената е малко по-висока, като това се дължи на по-скъпите материали в салона, както и на защитата срещу корозия. И трите модела – Sportage, ix35 и Tucson, могат да се похвалят със здраво шаси, като окачването изкарва до 300 000 км.

Toyota RAV4

Шефът на Citroen предрече изчезване на кросоувърите

Изпълнителният директор на Citroën - Венсан Кобе, прогнозира край на ерата на кросоувърите и SUV-овете, които в момента са най-поп...

Най-популярният SUV на планетата също няма да разочарова бъдещия си стопанин. В случая става въпроз за четвъртото поколение, излязло през 2013 г., като при него се препоръчва да се откажете от дизела и да се насочите към бензиновите мотори с обем 2,0 литра (146 к.с.) и 2,5 литла (179 к.с.). Конструкцията на тези два мотора е доста опростена, което прави ремонта им много лесно. Те имат хидравлични повдигачи, така че няма нужда да регулирате клапаните.



Що се отнася до скоростните кутии – автоматична и механична, и двете не създават проблеми, стига маслото им да се сменя на всеки 70 000 км. Хубаво е преди покупка да се провери и дали предишнитя собственик го е правил.

Mitsubishi Outlander

Още един японски модел, като в случая най-подходящ е вариантът с 2,0-литров двигател с индекс 4B11. Агрегатът е старо, следователно се е доказал и не създава проблеми. Вариаторната скоростна кутия JF011E също е надеждна, но тук трябва да се внимава. Първоначално тя нямаше допълнителен охлаждащ радиатор, което водеше до прегряване.



Нова марка направи най-мощния кросоувър в света (ВИДЕО)

Младата калифорнийска компания Drako реши да се възползва от откриването на автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2022 г., за да ...

Ако предишният собственик е инсталирал допълнителнанта защита от прегряване, тогава може да се мисли за покупка. Цената и тук е около 10 000 евро, но тя си струва, защото Outlander е много здрав, като това важи както за задвижващите агрегати, така и за каросерията и окачването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford губи 100 000 долара от всеки произведен електромобил

Как да разберете, че стартерът не работи?

Вандал подпали скъпа суперкола, обявена за продажба (ВИДЕО)

Как да увеличите ресурса на автоматичната скоростна кутия

Байдън смята да наложи мита върху китайските електрически превозни средства

Mercedes се похвали с феноменално постижение на своето „кубче“

Изливане или изпомпване на маслото при смяна - кое по-добре?

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Колко станции за зареждане са необходими в Европа?

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com