Администрацията на Тръмп отмени екостандартите за коли, въведени от Обама

2112
Администрацията на Тръмп отмени екостандартите за коли, въведени от Обама
Снимка: Getty Images / Guliver

Настоящата американска администрация отмени екологичните стандарти за автомобили, определени от предишното правителство на САЩ, водено от демократа Барак Обама.

Според ръководителя на Федералната агенция за опазване на околната среда Скот Пруит, "определението, внесено от администрацията на Обама, е неправилно". Според него "по времето на Обама Агенцията за опазване на околната среда е намалила, по политически причини, времето за разработване на нови стандарти, които да регулират горивната икономичност на автомобилните двигатели и вредните емисии от тях. Освен това, по думите на Пруит, стандартите, предложени от Обама "въобще не съответстват на реалността".

В Сан Франциско глобиха шофьор на автономен автомобил

В Сан Франциско е глобен шофьор, управляващ автономен автомобил, съобщават от полицията в града, цитирани от Fox News. Според информац...

Междувременно Пруит атакува и властите в щата Калифорния, които настояват за затягане на посочените от Обама стандарти, преди всичко заради опазването на околната среда. "Кооперативният федерализъм (в САЩ) позволява на един щат да диктува стандартите за цялата останалата част от страната", каза Пруит, според БГНЕС.

Пруит увери, че повереното му ведомство ще разработи нов "общонационален стандарт за емисиите на парникови газове, който ще позволи на автомобилната индустрия да произвежда автомобили, които хората да искат да си купят и да могат и да си ги позволят". От изявлението на Пруит обаче така и не стана ясно кога ще се случи това.

Репутацията на Пруит

Изданието WhoWhatWhy* разкри в свой материал, че точно Пруит действа изключително противоречиво като държавен служител. Според Елизабет Саутърленд, която е била директор на звеното, занимаващо се с водата в Агенцията по опазване на околната среда, Пруит нарочно е променил параметрите на т.нар. Акт за чистата вода, защото е смятал, че препоръките, записани в него, са твърде скъпи за изпълнение. Когато се оказало, че числата казват друго, Пруит наредил от сметката да отпаднат показателите, които показват ползата от запазване на естествените мочурища за чистата питейна вода. Заради това Саутърленд напуска поста си, тъй като не желае да продължи да работи под ръководството на Пруит.

Ще се готви законова забрана за първа регистрация на технически неизправни коли

Ако една кола няма маслен филтър, не може да върви. Ако един автомобил е технически неизправен, не трябва да получи разрешително от КАТ...

Отделно, според Андрю Бергман, който е директор в проекта за онлайн интеграция на фондация Sunlight, откакто Пруит е на поста си, е станало много по-трудно да се намира информация в създадения по времето на Обама сайт за климатичните промени. Оказва се, че често няма достъп до информация заради технически неуредици.

* WhoWhatWhy е проект на разследващия журналист Ръс Бейкър. Той е дългогодишен разследващ журналист, работил за издания като Newsday и The New York Times, като е известен с книгата си "Семейство от тайни", посветена на семейство Буш и предполагаемите връзки на Джордж Буш-старши със скандали като "Уотъргейт" и убийството на Джон Кенеди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com