Alpine Vision Gran Turismo влиза в GT6

40711
Alpine Vision Gran Turismo влиза в GT6

Мечтите могат да се превърнат в реалност, тъй като Alpine представя спиращ дъха, пълноразмерен макет на модела по време на Festival Automobile International в Париж, 27 януари 2015.

Сега, след като честванията по повод 60-та годишнина на марката вече започнаха, Alpine Vision Gran Turismo възвестява нова глава от възраждането на марката, след като се присъединява към плеядата прототипи, която нахлу през последната година в Gran Turismo 6.

В основата на грандиозния успех на франчайза Gran Turismo стои Казунори Ямаучи. „Каз“, както е известен, мечтае да създаде върховния състезателен симулатор. Започва с лансирането на Gran Turismo на 11 декември 1999. Революцията е факт, като първото заглавие на играта е реализирано в тираж 11 млн. копия. Към момента, преди лансирането на Gran Turismo®6 за PlayStation®3 през декември 2014, продажбите вече са 27 млн.

Subaru Viviz GT паркира в Gran Turismo 6

По-рано тази година, Polyphony Digital, създателят на Gran Turismo 6, помоли големите автомобилни производители да създадат футуристичн...

 

През юли 2013, около 15-членен екип от Polyphony Digital Inc. посещава студиото на Alpine, където е посрещнат от екипа на Alpine. Много скоро идеята за олекотен, маневрен, баркета автомобил, в съответствие със състезателната програма на марката с A450, приема форма.

Вътрешнофирмен дизайнерски конкурс, в който участват около 15 дизайнера, е спечелен от проекта на Виктор Сфиазоф (Victor Sfiazof): “ Има безброй препратки към миналото, настоящето и бъдещето. Идеята за баркета произлезе от участието на Alpine A450 в „24 часа на Льо Ман“. Така казано, предната част черпи вдъхновение от A110, докато вертикалните перки отзад напомнят за A210 и A220, давайки реален принос към дизайна на автомобила. Като фен на аеронафтиката, исках също така да внедря препратки от света на авиацията. Въздушните спирачки добавят приятен високотехнологичен акцент в задната част.”

 

Ключовият фокус на концептуалния автомобил трябва да бъде задната част и кокпитът, тъй като това са най-популярните гледни точки в моторспортните видео игри. Най-впечатляващата характеристика на Alpine Vision Gran Turismo става видима по време на спиране. Интегрирани в профила на задницата, хидравличните въздушни спирачки се отварят настрани при натискане на педала на спирачката, като в същото време откриват стоп светлините. Така „автомобилът“ заприличва на спидстър от „Междузвездни войни“.

Chevrolet представи Chaparral 2X Vision Gran Turismo

Тази година франчайза Gran Turismo 6 се превърна в неочаквано яростна арена, на която част от най-големите в автомобилния бранш дадоха ...

 

Спускащият се V-образен капак на двигателя е подобрен от централен отвор и, като поредно намигване към 60-те години на миналия век, кръстообразните LED светлини напомнят за черната лента, която се използва за защита на допълнителните светлини, монтирани на Berlinette рали автомобилите. Тези препратки към миналото се сливат безпроблемно с модерния аеродинамичен пакет, който включва сплитер, проектиран да насочва въздушния поток около двете страни на автомобила. Той предлага поглед и към носачите на окачването.

 

Профилът на автомобила събужда други спомени. Големи въздуховоди насочват потока, който излиза зад предните колела, и акцентират тясната форма на купето. Допълвайки цялостната хармония, дългите странични задни перки извикват асоциации с A210 и А220, които се представят толкова добре в Льо Ман, записвайки победа в 24-часовото състезание през 1966, клас Efficiency Index.

Излъчването на Alpine Vision Gran Turismo е допълнително подсилено от отворения му кокпит. Пилотът седи от дясната страна, дизайн, характерен за спортните прототипи, тъй като повечето писти – не на последно място тази в Льо Ман – се движат по посока на часовниковата стрелка.

Това е върховният Golf GTI Roadster Vision Gran Turismo

Трудно му се помни името, но когато дебютира от плът и кръв край австрийското езеро Вьортерзее, всички фенове на марката ще останат във...

По отношение на задвижването няма подробности, освен простите цифри: вигателят е V8 с работен обем 3394 куб. см. Той генерира 450 к.с. и 580 Нм, които са достатъчни за максимална скорост от 320 км/ч.

За пръв път пълноразмерният макет на Alpine Vision Gran Turismo ще бъде видян на тазгодишния Festival Automobile International в Париж, Франция. Неговата премиера бе снощи, 27 януари, в парижкия хотел Hôtel des Invalides. След това той ще бъде представен на 2015 Rétromobile Show (4-8 февруари) в Порт дьо Версай, Париж, където ще започнат сериозните чествания по повод 60-ата годишнина на Alpine.

Alpine Vision Gran Turismo ще бъде наличен като част от безплатна актуализация на Gran Turismo®6 за PlayStation®3 през март 2015.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com