Audi представи S8 Plus с 605 к.с.

20448
Снимки:

Това е най-мощната версия на лимузината, в продажба влиза от ноември, като началната й цена в Германия е 145 200 евро.

Audi работи по следващото поколение на лимузината си А8, но това не пречи на компанията да представи топ версията S8 Plus на настоящия модел, която се превръща и в най-мощната в историята на А8.

 

Audi показа новото А4 седан и комби

След доста подгряване, Audi най-после показа новото поколение на A4 (B9). Еволюционният дизайн не бива да изненадва никого, това бе пов...

Новото S8 Plus се различава от “стандартната” S8 по новия заден спойлер, който идва в цвета на купето или карбонов. Радиаторната решетка е изпълнена в черен гланц, докато пчелната пита на вентилационните отвори в бронята и екрана на радиатора – в матово черно. Фаровете залагат на Matrix LED технологията стандартно в Германия.

 

Спортното усещане е пренесено и в интериора с черен кожен салон и контрастиращи червени шевове. Централната конзола е изпълнена в черен пиано лак, докато педалите и степенката за левия крак са със стоманено покритие. Стандартното оборудване включва амбиентно осветление, изцяло кожен интериорен пакет, Алкантара пакет, DVD/CD чейнджър.

 

Audi изпраща 4х4 на Луната

Конкурсът Google Lunar XPRIZE е надпревара за покоряване на космоса, адресирана към инженери и предприемачи от цял свят. Финансирането ...

Най-голямата новост се крие под предния капак. Там е монтиран познатия 4,0 TFSI двигател, но генериращ вече 605 к.с. и 700 Нм, които могат да скочат до 750 Нм в overboost режим. Спортната лимузина, чиято мощност е увеличена с цели 85 к.с. спрямо S8, се нуждае от само 3,8 секунди за ускорението до 100 км/ч. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч, но като опция се предлага премахване на този ограничител. Без него топ скоростта скача на 305 км/ч.

Модификациите по 4,0 TFSI включват специален контролен блок, повишаване на налагянето на турбото, модификация на изпускателните клапани и вътрешната геометрия на турбината. Агрегатът е свързан с 8-степенна tiptronic трансмисия, изпращаща мощността към четирите колела. В Германия автомобилът е оборудван с 21-цолови колела, специално проектирани за S8 Plus. Гумите са с размер 275/35.

Продажбите стартират през ноември, като базовата цена е 145 200 евро. Честито на печелившите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com