Audi S1 впряга 231 „коня“ за Женева

45622
Audi S1 впряга 231 „коня“ за Женева

Наближаващото автомобилно изложение в Женева се очертава да бъде изключително интересно. Ето поредното парче от пъзела, който ще се нареди в зала „Палекспо“ на 4 март за първия пресден на салона.

Тази мини жълта фурия е Audi S1. Той е оборудван с 2,0-литров турбо двигател, генериращ 231 к.с. и 370 Нм въртящ момент. Трансмисията е 6-степенна механична, а задвижването – Quattro. Така 3-вратата версия на S1 се ускорява до 100 км/ч за 5,8 секунди, докато S1 Sportback – за 5,9 секунди. А само преди 30-ина години Ferrari 328 и Porsche 911 се надпреварваха да слязат под границата от 6 секунди, докато сега това го може един мини хотхеч.

Allroad Shooting Brake показва визията на бъдещото ТТ

Audi ще покаже предвестника на ТТ във формата на концептуалния Allroad Shooting Brake. Формите му напомнят за повдигнато комби с 3 врат...

 

Промените спрямо стандартния модел продължават в окачването, като отзад е монтирана нова 4-раменна конфигурация, чиято цел е да подобри поведението в завои. Джантите са 18-цолови, по-големи са и спирачните дискове. Променени са настройките и на електрическото серво на волана. Стандартната Audi Drive Select позволява на водача да регулира амортисьорите и реакцията на двигателя.

 

Audi S1 ще се предлага с четири ярки екстериорни цвята. Агресивният бодикит се откроява, но по-важното е, че част от детайлите ще видим и във фейслифта на стандартния А1. Това важи за по-острите форми на фаровете, което ще видим в цялата гама на марката. Отзад виждаме LED стопове с нова уникална графика.

Виртуален кокпит за Audi TT 2015

Новото Audi TT може да очакваме да видим на изложението в Париж през септември или в Детройт в началото на 2015-а. Но вече е ясно как щ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com