Bentley представи лимитираното Continental GT3-R с 580 к.с.

37798
Снимки:

Bentley вдигна завесата от лимитираната серия Continental GT3-R, която е базирана на предназначения единствено за пистата Continental GT3. Той е по-мощен и по-лек със 100 кг. По-скъп и по-ексклузивен, естествено.

 

Bentley хвърля прах в очите около първия си SUV

Bentley разпространи този тийзър на първия сериен SUV на компанията, който ще се появи през 2016 г. Спомням си отлично изложението в Ж...

GT3-R версията на Continental е с цели 100 кг по-лека. Това е станало възможно чрез отстраняване на задните седалки, монтиране на титаниева изпускателна система и олекотени, ковани 21-цолови алуминиеви джанти, върху които са монтирани Pirelli гуми.

Освен че е по-лек, GT3-R е и по-мощен от GT V8 S. Неговият V8 4,0-литров двигател е с две турбини с по-висока компресия и нов софтуеър за контрол на двигателя. Резултатът е увеличение на мощността до 580 к.с. (от 528) при 6000 об/мин и 700 Нм (от 680), налични от 1700 об/мин. Осемстепенната ZF автоматична трансмисия пренася тези параметри към четирите колела. Пълноприводното задвижване разчита на векторна система за насочване на въртящия момент, която се появява за пръв път в модел Bentley.

 

Bentley ще пусне SUV след 2 години

  От Bentley официално потвърдиха, че през 2016 година в гамата им ще се появи SUV.  Въпреки че според предишни данни произ...

Благодарение на по-високата мощност, Bentley Continental GT3-R спринтира до 100 км/ч за 3,8 секунди, което е с 0,7 сек по-бързо от GT V8 S. Заради по-късите предавателни чиста на трансмисията, лимитираната версия може да развива 309 км/ч (от 283).

Производството ще бъде ограничено на 300 бройки, всичките от които ще са в Glacier White боя с контрастиращи карбонови детайли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com