Безпрецедентно - политиката на Renault за намаляване на замърсяването

33002
Безпрецедентно - политиката на Renault за намаляване на замърсяването

По повод Световния ден на околната среда, който се провежда днес, Renault Group дава отчет на поятие публичен ангажимент да намали въглеродния отпечатък върху околната среда с 10% между 2010 и 2013 година. Ангажимент, който не е успявала да поеме и изпълни никоя друга група в автомобилната индустрия. Но не и Renault Group.

Тази политика стартира като част от решимостта на Групата да намали парниковите газове (и по-специално CO2), отделяни от нейните продукти и дейности, и да играе активна роля в борбата за намаляване на глобалното затопляне.

Megane R.S. 275 Trophy: мощен и ексклузивен

Mégane R.S. 275 Trophy е последният в дългата поредица лимитирани версии на модела, която започна през 2011, продължи с Red Bull...

Намалението на карбоновия отпечатък на Renault между 2010 и 2013 година е предотвратило отделянето на еквивалента на 5,5 млн. тона CO2, което е еквивалентно на годишните емисии на близо 600 000 европейци*, или населението на град с размерите на Нант, например.

Renault води екологична политика, прилагана върху всички нейни бизнес линии почти 20 години. И с оглед на непрекъснато усъвършенстване, Групата Renault е решена да продължи усилията си по време на целия стратегически план, като целта е да се намалява въглеродния отпечатък върху околната среда средно с 3% годишно между 2010 и 2016 година в съответствие с прогнозите за световните продажби на компанията.

Особено внимание Renault поставя върху фазата на употреба на автомобила, който генерира голяма част от парниковите газове. През 2013 Renault излезе на първо място в Европа като автомобилния производител с най-ниско ниво на CO2 емисиите*, ниво под 115 г/км CO2, в гама от все по-икономични автомобили с двигатели с вътрешно горене и гама от електромобили.

Заради извличането на сурови материали, необходими за производството на автомобилите, която дейност съставлява съществена част от въглеродния отпечатък на компанията, Renault продължава усилията си по отношение използването на рециклируеми материали. Компанията е лидер в използването на рециклируема пластмаса, като средната стойност е 11% - показател, който непрекъснато се увеличава.

1-милионният Duster се появи след само 4 години

След появата на Duster преди четири години, моделът се превърна в огромен успех. Комбинираното производство на Duster с марките Renault...

Renault намалява въглеродния си отпечатък във всички свои дейности. Заводите на компанията намаляват разхода на енергия и увеличават дела на енергията от възобновяеми източници, което може да се види в завода в Танжер, Мароко, проектиран като „завод с нулеви емисии въглерод“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com