Благотворителната кампания на Прес-авто клуб България стартира с 3000 лв.

13261
Благотворителната кампания на Прес-авто клуб България стартира с 3000 лв.
Събраните над 3000 лв. в благотворителната кампания на Прес-авто клуб България, в който членуват по-голямата част от автомобилните журналисти у нас, ще бъдат предоставени на училище „Проф. д-р Дечо Денев“ за деца с увреден слух.

В събота стартира благотворителната инициатива „Един ден за децата в тишина“, която е част от „Безопасно движение“, организирана от Прес-авто клуб България, „Нипон Мотърс“, официален дилър на Nissan, и „Ауто Франс 3000“, официален дилър на Renault и Dacia. Събраната сума от над 3000 лв. отива в столичното училище „Проф. д-р Дечо Денев“ за деца с увреден слух. Трябва да кажем, че това е само началото на инициативата, която ще продължи целия месец юни. Тя предвижда от всяка продажба на автомобил от марките Nissan, Renault и Dacia, определена сума да бъде отделена за благотворителност. Предвид факта, че в събота (15 юни) стартира Автомобилното изложение в София, очакваните продажби ще са доста сериозни, а това значи, че и сумата значително ще набъбне.

В рамките на инициативата, която се проведе на 8 юни, беше закупен един Nissan Juke, а други двама клиенти проявиха интерес към автомобилите Dacia Sandero и Dacia Duster.

Хиляда лева от общо събраните средства дойдоха от участието на четирима автожурналисти и един фотограф по време на специалната игра „Стани мисионер“, чийто водещ бе Ники Кънчев. 

Благотворителна инициатива на Прес-авто клуб „България“

Благотворителността е тази, която обединява около 50-те члена на Прес-авто клуб „България“ (представител в който имаме и ни...

След тях в играта взеха участие и фенове и клиенти на трите автомобилни марки, които успяха да спечелят още 1000 лв. Другите 1000 лв. пък бяха дарени от Христо Дуков, управител на „Ауто Франс 3000“.

Автомобилните журналисти имаха и друга роля по време на събитието – те бяха търговци за един ден на автомобили, предоставени от „Нипон Мотърс“ и от домакина на събитието – „Ауто Франс 3000“. Сред автомобилите, предоставени само за тази кампания, има както нови, така и върнати от оперативен лизинг.

В програмата, съпровождаща инициативата, се включиха Поли Генова,  детска вокална група "Бон-Бон", Искрен Пецов, Благовест Зерлиев, а Ники Кънчев провери знанията на автожурналисти и гости, чрез въпроси за Renault, Dacia и NISSAN.

Журналистите от Прес-авто клуба вярват, че за благотворителните продажби тепърва ще има клиенти, тъй като кампанията продължава до края на месец юни и ще обхване и предстоящия Автомобилен салон София, който ще се проведе между 15 и 23 юни в „Интер Експо Център“. Част от всички продажби на „Нипон Мотърс“ и “Ауто Франс 3000“ до края на юни ще бъде дарена на училище „Проф. д-р Дечо Денев“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com