X
 
 

BMW, Daimler, Ford, Audi и Porsche обединяват сили

1824 0
photo of BMW, Daimler, Ford, Audi и Porsche обединяват сили
Снимка: Electrek
Концерните BMW, Daimler и Ford, съвместно с компаниите Audi и Porsche, които са част от Volkswagen Group, обединяват усили за създаването на единна мрежа за зареждане на електромобили. Това бе обявено в съвместно съобщение до медиите.

Компаниите вече са подписали „меморандум за сътрудничество”, който предвижда създаването на общо 400 зарядни станции за електромобили. Те ще започнат да функционират още през 2017 г., като целта е до края на десетилетието броят им да бъде увеличен до няколко хиляди.

Съвместната мрежа ще отговаря на европейския стандарт CCS (Combined Charging System), който покрива най-разпространените типове електромобили, предлагани на пазара в момента. Максималната мощност на зарядните станции ще достигне 350 кВт/ч. Самите устройства ще бъдат разположени както в градовете, така и по магистрали, като ще улеснят използването на електромобилите и ще ускорят процеса по тяхната интеграция.

По-рано Audi, BMW и Daimler стартираха друг съвемстен проект, като се заеха с развитието на 5G мрежа, която ще позволи на автомобилите да общуват помежду си и да си взаимодействат с обекти на пътя. Партньори в този проекта са компаниите Ericsson, Huawei, Intel, Nokia и Qualcomm.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално