BMW е лидер в премиум сегмента у нас

35488
BMW е лидер в премиум сегмента у нас

В България BMW Group е доставила 860 автомобила с марка BMW (-1,82 предх. год.), 90 с марка MINI (+18,42%) и 47 мотоциклета BMW (+34%).

Най-продаван модел на марката BMW в България през изминалата година e BMW X5 с общо 216 доставки, следван от BMW X3 и модификациите на BMW Серия 5, които са предпочетени от съответно 116 и 104 клиенти на марката. Следва BMW серия 3 с 15% от общите продажби. Във висшия сегмент BMW Серия 7 и BMW Серия 6 имат добро присъствие, като продажбите им възлизат на около 15% от общата реализация на марката.

Обновеното и разширено семейство на BMW X моделите продължава отличното си представяне. Делът на техните продажби е 54% от общите продажби в страната, като те са разпределени относително балансирано между вече петте модела – BMW X1 (13%), обновеното BMW X3 (21%), въведеното за първи път на пазара през юли 2014 г. BMW X4 (10%), BMW X5 (45%). Въпреки, че през голяма част от годината BMW X6 бе във края на моделния си цикъл допринася за 11% от реализацията на BMW X моделите.

BMW Group отчете рекордни 2,1 млн. продажби

През изминалата година BMW Group продаде повече от 2 милиона автомобила, с което поставя рекорд за четвърта поредна година. С общо 2&nb...

По отношение на задвижването продължава тенденцията българите да предпочитат дизелови автомобили (92%), както и задвижване на четирите колела, като 68% от всички реализирани автомобили са оборудвани с интелигентната система BMW xDrive.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ЕДНА НЕВЕРОЯТНА ФОТОСЕСИЯ С BMW i8 ПО СОФИЙСКИТЕ УЛИЦИ

Най-продаваният модел на MINI е MINI Countryman – първият модел на марката с четири врати и задвижване на четирите колела. В първата си година на пазара новото поколение МINI Hatch също намира радушен прием, още повече, че вече предлага и вариант с 67% повече врати – новото MINI Hatch с 5 врати.

Наред с продажбите на нови автомобили BMW Group целенасочено популяризира и развива програмите BMW Premium Selection и MINI NEXT за сертифицирани употребявани автомобили. Реализацията на автомобили включени в програмите разширява ежегодно с около 15 – 20% кръга на клиенти на актуалните модели BMW и MINI.

Сериозен фейслифт за BMW Серия 1

Натипично за BMW, но фейслифтът на Серия 1 е доста сериозен по отношение на дизайна. За типичното за марката подчертаване на динамичния...

В конкурса „Автомобил на годината 2015” на Прес авто клуб България MINI Hatch с три и пет врати бе отличен в категорията „Малък градски автомобил“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com