BMW M6 GT3 е спортното оръжие на баварците

7949
BMW M6 GT3 е спортното оръжие на баварците

BMW поставя основите на бъдещето развитието в GT състезателния спорт с представянето на BMW M6 GT3. През сезон 2016 състезателната версия на BMW M6 Купе ще участва в много първенства и реномирани състезания в рамките на BMW Sports Trophy.

При разработката на BMW M6 GT3 е ползван целия опит, натрупан от BMW Motorsport от 2010 г. с успешния предишен модел BMW Z4 GT3. Новия GT3 състезателен автомобил се отличава с множество подобрения, особено по отношение на управляемостта и икономичността. Един от примерите за това е използването на сериен двигател с технология M TwinPower Turbo, който осигурява по-висока мощност и въртящ момент. С ориентираното към средата на автомобила разположение на седалката на водача и по-дългото междуосие BMW M6 GT3 осигурява уникални за моторните спортове изживявания при шофиране.

BMW показа още по-спортното М4 GTS за пистата

Eдна година след въвеждането на пазара на BMW M4 Купе BMW M GmbH представя High-Performance модел за движение основно по състезателната...

http://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2015/09/15/0286476001442300896_0.jpg

BMW M6 GT3 тежи по-малко от 1300 килограма. Фактът, че през 2016 г. BMW Motorsport ще изпрати на старта истински състезател, се доказва и от задвижващата концепция Transaxle, секвенциалната шестстепенна състезателна скоростна кутия и оптимизираната в аеродинамичния тунел на BMW каросерия. За максимални постижения при състезанията за издръжливост са повишени и надеждността, ефективността и лекотата на обслужването на BMW M6 GT3. По-дългото в сравнение с BMW Z4 GT3 междуосие осигурява значително по-добра управляемост. Но спортните успехи на BMW M6 GT3 ще бъдат гарантирани не само от автомобила, но и от обслужването и поддръжката от инженерите на BMW Motorsport и доставката на резервни части на място.

 

Още преди 24-часовото състезание на Северната отсечка на „Нюрбургринг“ през май 2015 г. клиентите на BMW Motorsport от целия свят имаха възможност  да се запозанят, в рамките на ексклузивно събитие в тестовия център на BMW M в Нюрнберг, предпремиерно с BMW M6 GT3, като автомобилът им бе представен в детайли от пилоти и инженери. По време на традиционната M Night в петък преди състезанието на „Зеления ад“ GT спортистът за пръв път бе представен и на феновете на най-мощната буква на света. Клиенските отбори от Северна Америка също имаха възможност да направят първата си снимка с BMW M6 GT3. По време на състезанието на United SportsCar Championship (USCC) в Уоткинс Глен (САЩ) в края на юни състезателният автомобил за пръв път бе показан пред публика от другата страна на Атлантическия океан. При 24-часовото състезание на „Спа-Франкошам“ (Белгия) бе представено на отборите и водачите от целия свят в рамките на най-важното GT състезание на света. А по време на IAA автомобилът за пръв път ще бъде представен и в състезателния дизайн на BMW Motorsport.

Красота, агресия и история: BMW 3.0 CSL Hommage R

През 1975 г. е създадено подразделението BMW of North America – първото търговско представителство на марката извън Европа. В същ...

 

От началото на 2015 година BMW M6 GT3 премина през всеобхватна изпитателна програма на най-различни състезателни писти. Опитни заводски пилоти на BMW изминаха множество ценни километри зад волана на новия автомобил за GT- и състезанията за издръжливост. Професионалистите извършиха важна работа по настройките на BMW M6 GT3. В момента автомобилът получава последните си шлифовки, преди да направи състезателния си дебют през следващата година.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com