BMW ще превърне i8 в изцяло електрически модел

6585
BMW ще превърне i8 в изцяло електрически модел

Компанията BMW работи над изцяло електрическа версия на купето i8, която един ден да се превърне в приемник на сегашния хибриден модел. Това съобщава Autocar, като цитира директора по развитие на баварската марка Клаус Фройлих.

Идеята е да се замени настоящия хибриден агрегат с 362 к.с. с три високооборотни електромотора. Един от тях ще бъде разположен в предната част, а два – в задната, където ще заемат мястото на сегашния 1,5-литров бензинов двигател. Подобна конструкция обаче налага промяна в шасито, затова новата модификация на i8 няма да ползва платформата на сегашната версия. Електромобилът ще бъде изграден на архитектурата на водородния i8, представен миналата година. При нея има повече пространство за водородните клетки, като именно в него ще бъдат поставени акумулаторите за зареждане на електромоторите.

Всеки един от електрическите двигатели ще развива мощност до 272 к.с. Само с едно зареждане машината ще може да измине над 400 км. Първият прототип на електрическото i8 ще бъде използван като автомобил за безопасност в шампионата Formula E.

Преди да бъде превърнат в изцяло електрически модел, сегашният хибрид i8 ще бъде обновен, като ще получи по-мощен акумулатор, взаимстван от BMW X5 xDrive40e. Това ще позволи увеличение на мощността са 10%. Машината ще бъде оборудвана със система за безкабелно зареждане, а окачването ще бъде пренастроено, което ще позволи намаляване на клирънса с 10 мм. Обновеният хибрид ще бъде показан догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com