Божественият DS е едно от бижутата в Париж

34262
Божественият DS е едно от бижутата в Париж

Няма съмнение, че Lamborghini Asterion e гвоздеят в програмата на тазгодишния автомобилен салон в Париж. Това далеч не означава, че във френската столица няма и други впечатляващи автомобили. Един от най-атрактивните е Divine DS.

Citroen отделя DS не като отделна продуктова линия, а като отделна компания, със свой шеф, дизайнери и структура. Нещо подобно преди години бе направено от Nissan с Infiniti. Изложеният в залите на Париж Divine DS concept има за цел да даде възможност да надникнем в дизайнерските трикове и стил, които марката DS ще ни предложи в близко бъдеще.

Божествената дизайнерска концепция Divine DS

Благодарение на успеха си с над 500 000 продадени автомобила за 4 години в световен мащаб, през 2014 г. DS се превръща в отделна м...

 

Ако изключим представения преди години Citroen GT, концепцията Divine DS би могла да се нарече най-интригуващият пътнически автомобил, създават от Citroen до момента. Във формата на концепция разбира се. Той е с размерите (грубо) на C4, доста по-широк е обаче и много, много по-луд в дизайнерско отношение.

Някой би могъл да каже, че Divine DS заема доста от Alfa Romeo Brera, особено отзад, но това сравнение не е толкова уместно. Divine DS започва сравнително нормално отпред, но от върха на челното стъкло назад всичко става изключително налудничаво, сякаш в дизайнерския отдел дружно са взимали синтетично генерирани вещества за вдъхновение.

Изненадващият Citroen DS 6WR

На автомобилния салон в Пекин Citroen ще представи DS 6WR - елегантен SUV в премиум сегмента, който е вдъхновен и силно повлиян от от к...

 

Вероятно количествата са били в повече, защото в интериора нещата стават още по-ненормални (разбирай атрактивни). Властват диамантените мотиви, има head-up дисплей като на самолет-изтребител, воланът е като в супер-хипер спортен автомобил, а камера предава образ зад автомобила, тъй като реално той няма задно стъкло. За малко да забравя ненормално отварящите се врати: срещуположно и нагоре една на друга, но това ни би могло да ви убегне от погледа.

Но не само дизайнът е водещ, защото задвижването също е впечатляващо. То е поверено на един от най-впечатляващите агрегати в арсенала на PSA. Това е 1,6-литров 4-цилиндров турбо двигател, генериращ впематляващите 270 к.с. и 330 Нм въртящ момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com