Cadillac ATS-V Coupe впряга 450 „коня“

41077
Cadillac ATS-V Coupe впряга 450 „коня“

Ако сте си мислили, че Cadillac, емблемата на разточителния американски лукс от Златния век на автомобилостроенето в Щатите, е мъртъв, то сте се лъгали. Ето че Caddy вади едно мега яко на визия и конски сили оръжие, с което дори има потенциал да застане срещу европейските конкуренти. Да, няма никакъв шанс да се продаде в огромни тиражи, но това не омаловажава факта, че спортното купе ATS-V изглежда страхотно. И не само това, има опасност някои от собствениците на М4 да не им се понрави това, което ще разберат за този модел.

 

Cadillac изненада с уникалното купе Elmiraj

Определението за този автомобил, дадено ни от Cadillac, е gran coupe. Карах едно такова на BMW и ясно си спомням, че то е с четири врат...

Под предния му капак е монтиран 3,6-литров V6 би-турбо двигател, генериращ 450 „коня“ и 603 Нм, които се стоварват върху задната ос посредством 6-степенна механична скоростна кутия. Класическа комбинация, която вече е кът в днешния автомобилен свят. За сравнение ще отбележим, че BMW M4 предлага 425 к.с. и 550 Нм. Ще има версия и с автоматик, но за момента не се знае дали това ще е на Aisin или 8-степенната Hydra-Matic 8L90, която в момента се връзва само за 6,2-литровия V8 малък блок на GM. Това е, защото все още липсва официална информация за модела, а снимките, които виждате, изтекоха предварително в нета, изпреварвайки официалния дебют на Cadillac ATS-V Coupe на автосалона в Лос Анжджелис в началото на следващата седмица.

 

Няма информация и за динамичните параметри на модела, на вече казахме защо. Дизайнът обаче е красноречив. Агресивна предница, четири „тромпета“ отзад и „лепкави“ Michelin Pilot Super Sport. Това са все неща, които говорят за ориентацията на този автомобил. Видимо в интериора е направен опит за подобряване на качеството, нещо, което на американските коли и Ахилесова пета дълги години.

Нова американска мечта от Cadillac

След като бе частично показан по-рано тази седмица, Cadillac официално разкриха новия си CTS в навечерието на премиерата му по време на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com