Червеното е на мода: Mazda с три премиери на салона

11168
Червеното е на мода: Mazda с три премиери на салона
Снимка: Христо Петров

На Автомобилен салон София 2015 Mazda е подредил изцяло червена експозиция от автомобили, като за пръв път широката публика може да види роудстъра MX-5, миникросоувъра МХ-3 и компактния хеч Mazda2.

Всички автомобили на щанда на Mazda са в един цвят. На най-видно място е поставено новото поколение на култовия MX-5. Базовият модел се задвижва от 1,5-литров SKYACTIV-G 4-цилиндров бензинов двигател, генериращ 128 к.с. и максимални 144 Нм въртящ момент. Да, изглеждат малко на пръв поглед, но трябва да се има предвид, че автомобилът тежи само 1020 кг.

Френският посланик представи луксозната марката DS у нас (видео)

Церемонията, на която присъстваха много клиенти на „Автомотор Корпорация“, официален представите на Citroen и DS в България...

 

Акцент обаче е кросоувърът CX-3, към който има огромен интерес и месец преди изложението в София официалният представител беше продал над 80 бройки от модела. Цялата квота за страната за модела вече е продадена. СХ-3 впечатлява със стилния си екстериор, с който Mazda иска да се конкурира с премиум брандовете. Интериорът, подобно на другите модели в гамата, е подчертано спортен, какъвто е и външният вид. Първоначално компанията предлага 2-литров SKYACTIV-G агрегат със 146 к.с. и 197 Нм, който се куплира с 6-степенна автоматична трансмисия, която може да работи и с опционална система за задвижване на всички колела.

 

Дебют за България прави и новото поколение Mazda2. Спрямо предшественицата си тя е по-дълга и по-висока с 14 см, с увеличена колесна база, с по-просторен интериор и с още повече системи за активна безопасност, изпълнени по фирмената технология i-ACTIVSENSE.

Megane GT и Talisman повеждат атаката на Renault

Компания на най-новите модели на Режията в Интер Експо Център им правят Kadjar и електрическият Zoe, чийто продажби започват в България...

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com