X
 
 

Chevrolet готви 20 нови модела до 2020 г.

1048 0
Chevrolet готви 20 нови модела до 2020 г.
Снимка: GM
Компанията Chevrolet обяви своите най-близки планове, като те включват появата на 20 напълно нови или обновени модела до края на 2020 г. Основните усилия на производителя ще бъдат насочени към американския и китайския пазари, след като марката вече се изтегли от Европа, където се конкурираше с предлаганите от Opel автомобили.

"Chevrolet ще продължи да укрепва и разширява моделната си гама, като това ще стане благодарение на появата на нови автомобили, отличаващи се с подобрена безопасност, подобрена производителност на двигателите и ефективност при употребата на гориво", обясни президентът на GM в Северна Америка Алън Бейти, който е и изпълнителен директор на компанията Global Chevrolet.

Предвижда се 1/3 от новите модели на марката да бъдат насочени към всъдеходния сегмент. Около 1/4 от новите автомобили за първи път ще стъпят на китайския пазар, като сред тях са Chevrolet Malibu XL и неговата хибридна версия, семейството Chevrolet Cruze, шестото поколение на Camaro и седанът със средни размери Cavalier.

Идеята на General Motors да залага на пазара в Китай е продиктувана и от успехите, които записа премиум-марката Cadillac през тази година. Основната причина е предлагането на модификации с 1,6-литрови мотори, които заради по-ниските си такси и данъци се радват на огромна популярност на най-големия пазар в света.

Actualno.com

Етикети: