Citroen показа концепцията DS Wild Rubis

30111
Citroen показа концепцията DS Wild Rubis
Няма никакво съмнение, че това е предвестник на нов сериен модел в гамата DS, който първоначално ще се произвежда и продава само в Китай.

Citroen изпревари с представянето официалния дебют на DS Wild Rubis на изложението в Шанхай. Wild Rubis продължава тематичното развитие на концепцията Numero 9, която бе представена на салона в Пекин миналата година. Големият луксозен седан ще послужи за основа за луксозна лимузина, предназначена за Китай. Абсолютно същото ще се случи и с DS Wild Rubis – той със сигурност ще бъде развит в сериен модел, който се очаква да видим на изложението в китайската столица през 2014 година. От Citroen заявяват, че новият член в DS гамата ще се продава в Китай, но не се изключва на по-късен етап да го видим и в Европа.

Габаритите на Wild Rubis го изправят редом до големите немски всъдеходи: дължина 4,7 м, широчина 1,95 м, височина 1,59 м и колесна база от 2,9 метра.

 

DS Wild Rubis впечатлява с някои дръзки дизайнерски решения, като потъващите в С-колоните релси на покрива, 21-цоловите колела, огромни LED фарове, захапващи голяма част от калниците, и много атрактивни дневни светлини. В профил впечатление прави елегантна вдлъбнатина, започваща от края на фаровете и преминаваща през цялата дължина на купето. Хромът не е щаден. Отзад дизайнът е дори по-смел, като оформлението на стоповете и ауспусите е почти идентично. Червената боя променя цвета си в зависимост от силата на слънчевата светлина. Снимка на интериора все още липсва, но предвид дръзките дизайнерски решения в екстериора може да се очакват такива и във вътрешността на автомобила.

 

Много нови неща ще има и под лъскавата повърхност. Вероятно концепцията ще представи нова хибридна система. Досега PSA Peugeot Citroen налагаха дизелов двигател, подполаган от електромотор. Сега обаче се очаква да видим 1,6-литром бензинов агрегат и електромотр, като втория ще задвижва задните колела, а сумарната мощност на системата ще е 243 к.с.

Производството на серияйния модел ще бъде поверено на съвместното дружество между PSA Peugeot Citroen и Dongfeng в Китай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com