Дали Ferrari вече не се упражнява на тема LMP1?

61993
Дали Ferrari вече не се упражнява на тема LMP1?

Мина около половин година, след като Ferrari за пръв път намекна, че новият 1,6-литров турбо двигател за F1 би могъл да задвижва и LMP1 прототип. След първия такъв намек темата бе доразвита, като съвсем ясно бе отворена вратата към завръщане в „24 часа на Льо Ман“. И ето че сега идват тези две снимки на мистериозен прототип, въртящ обиколки на „Муджело“, потвърждаващ, че италианците са наумили нещо. Вярно, подобен дизайн е непригоден за LMP1 в момента, но това би могло да е първата стъпка от тестовете за нещо подобно.

 

Как се купува LaFerrari?

  Преди няколко месеца италианците от Ferrari разкриха своя вълшебен LaFerrari, който определено много се хареса на всички. ...

Фотосите идват от AutoSprint и разкриват състезателен болид с централно разположен двигател. Самият болид е на тема LaFerrari, но със сериозни аеродинамични модификации, най-открояващата се от които е огромният заден спойлер. Няма никакво съмнение, че подобен болид не е подходящ за състезания за издръжливост като „24 часа на Льо Ман“. Но също така няма съмнение, че този болид е някакъв вид подвижна лаборатория, която е в начален етап на развитие и подготовка.

Нищо повече не може да се каже към момента. Най-добрият случай е, че това наистина е първоначалният етап от подготовката на Ferrari за завръщане в Льо Ман (някои дори смятат, че това може да стане през 2016 г., което би било чудесно).

Последният опит на Ferrari в „часовете“ бе през 1973 г., когато три заводски 312 РВ въртяха обиколки на „Ла Сарт“.

Междувременно се разбра, че Скудерията ще представи болида си за Формула 1 на 23, 24 или 25 януари, няколко дни преди първите зимни тестове на „Херес“.

Ferrari готви още хибриди?

Италианците от Ferrari опипват почвата за хибридни модели, като доказателство за това е новият им хиперавтомобил LaFerrari. Сега предсе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com