До 2020 г. Nissan ще е готов с нова революция

9166
До 2020 г. Nissan ще е готов с нова революция
Компанията ще е готова с няколко, готови за продажба Autonomous Drive (автономно управление) автомобила до 2020 г.

В Япония вече тече работа по изграждането на специално предназначен за автономно управление полигон, който ще бъде завършен до края на фискалната 2014-а. Той ще предлага реален градски пейзаж – масивни сдания, а не макети – и ще бъде използван за интензивни автомобилни тестове, които не са възможни на обществената пътна мрежа, за да се гарантира безопасността на технологията.

Автономното управление на Nissan ще бъде постигнато на реалистични цени за клиентите. Целта е наличност в гамата автомобили в рамките на две моделни поколения.

Renault-Nissan продаде своя 100-хиляден електромобил

Renault-Nissan Alliance продаде своя 100-хиляден автомобил с нулеви вредни емисии. Електрически автомобили от Renault и Nissan са изми...

Nissan демонстрира широчината на възможностите на своята автономна технология за управление за пръв път по време на Nissan 360. Лазерни скенери, Around View Monitor камери, както и развит изкуствен интелект, са монтирани в автомобили Nissan LEAF, които да им помагат за справяне със сложни пътни сценарии от реалния живот.

Автономната технология на Nissan за шофиране е разширение на нейната Safety Shield система, която наблюдава 360-градусов обзор около автомобила за рискове, предлага предупреждения на водача и предприема действия, ако е необходимо. Тя е базирана на философията, че всичко необходимо трябва да е на борда на автомобила, вместо да разчита на подробни външни данни. Технологията, демонстрирана по време на Nissan 360 означава, че автомобилът може да се движи автономно на магистрала – без карта. Тя може да се интегрира и със стандартна навигационна система в автомобила, за да може колата да знае къде да завие, за да достигне до крайната си точка на пътуване.

Революционна концепция като автономното шофиране ще окаже влияние върху дизайна и конструкцията на автомобилите. Така например, за избягването на сблъсък чрез намесата на машина, с възможност за по-бърза реакция и по-сложни движения от човек-шофьор, ще постави нови изисквания върху шасито и тракшън контрола.

Защо се прави всичко това?

Nissan Patrol влезе в Книгата на рекордите Гинес

Nissan Patrol Challenge достигна до големия си финал вчера, когато бе записан нов рекорд за Книгата Гинес, постигнат от неудържимия Гер...

Шест милиона катастрофи в САЩ годишно струват $160 млрд. и се класират като основната причина за смърттта на 4-34-годишните. И 93% от инцидентите в САЩ са причинени от човешка грешка, най-често невнимание.

Днес, с Autonomous Drive, Nissan има технологията да засича и реагира на ситуации, причиняващи тази трагедия.

В бъдеще Аutonomous Drive ще означава и по-малка намеса от страна на водача; щатските шофьори прекарват средно 48 минути дневно на път – стотици часове годишно, които могат да се използват по-продуктивно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com