Електрическият кросовър на Mercedes ще изминава 500 км.

2208
Електрическият кросовър на Mercedes ще изминава 500 км.
Снимка: Mercedes-Benz

Компанията Mercedes-Benz представи на стартиралия през тази седмица международен автомобилен салон в Париж концептуалния си кросовър Generation EQ. Той разполага с агрегат с мощност 408 к.с., като се предвижда серийната му версия да се появи на пазара най-късно през 2019 г. Електрическият модел на германците ще трябва да се пребори за клиенти с идентичните автомобили, предлагани от производители като Audi, Porsche и Jaguar.

Mercedes-Benz Generation EQ е оборудван с 2 електромотора - по един на предната и задната ос. Общата им мощност е точно 300 киловата (408 к.с.) и 700 Нм въртящ момент, като това осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч само за по-малко от 5 секунди. Двата двигателя се захранват от комплект литиево-йонни батерии с емкост от над 70 кВт/ч, осигуряващи преход с едно зареждане от над 500 км. Прототипът разполага и с иновационна система за пълнене на акумулаторите, която за 5 минути доставя енергия, достатъчна за изминаването на още 100 км.

Електрическият кросовър няма чистачки и дръжки на вратите, а традиционните външни огледала са заменени от камери, които предават картина в салона. Прототипът разполага с голям панорамен покрив, а специално за него са направени и 21-цолови джанти със специална аеродинамична форма.

Mercedes-Benz Generation EQ е получил специално осветление на салона, напълно цихфров приборен панел с диагонал от 21 инча, а също така и мултифункционален волан с 2 сензорни OLED-дисплея. Изображението от камерите се излъчва на допълнителни монитори, вградени в предните врати.

Прототипът разполага и с навигационен комплекс на базата на сервиза HERE, който компаниите BMW, Audi и Daimler купиха от Nokia. Данните от "умната" навигация стигат до електрониката на кросовъра, която спрямо тях може да променя скоростта на придвижване, както и настройките на шасито.

Серийната версия на модела ще бъде произвеждана под бранда EQ, който ще включва единствено изцяло електрически модели. В новото семейство автомобили ще влязат поне 4 модела - 2 кросовъра и 2 седана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com