Ето го най-мощното BMW в историята

7379
Ето го най-мощното BMW в историята
Снимка: BMW

BMW представи кросоувъра XM Label Red , който развива 748 к.с. и това го прави най-мощният сериен модел на марката. Той се различава от показаното по-рано XM както по външния си вид и интериора, така и по динамичните характеристики.

BMW CM Label Red се нуждае от 3,8 секунди, за да ускори от 0 до 100 Ком/ч (4,3 секунди за стандартния модел), а максималната скорост е 290 Ком/ч, но за целта трябва да е добавен пакет M Driver. Кросоувърът ще бъде пуснат в ограничен тираж от 500 екземпляра, като основните пазари са Китай, САЩ и Близкия изток.



Скоростта, която те държи на върха - BMW i4 M50 и Антон Титов

За някои хора скоростта е страст, други се страхуват от нея. Има и такива, за които тя е начин на живот, като сред тях е нашият днешен ...

Автомобилът се откроява със своята оригиналност дори на фона на 7-Series, чийто външен вид предизвика доста спорове. Той се различава от обикновените XM по допълнителната окраска, както и по цвета на каросерията Frozen Carbon Black с допълнителни акценти в Toronto Red. Надписите са в черно, а интериорът получава специална цветова схема.

Двигателят на XM Label Red е същият като този на обикновения XM - S68 битурбо V8 с обем 4,4 литра, който е комбиниран с електромотор, вграден в 8-степенна автоматична скоростна кутия. Задвижването е към четирите колела благодарение на фирмената система xDrive.



При топ-версията модела бензиновият двигател произвежда 585 конски сили и 750 Нм въртящ момент (при стандартния модел показателите са 489 к.с. и 650 Вм). Съвкупната мощност на задвижващата система е 748 к.с. и 1000 Нм вместо предишните 653 сили и 800 Нм.

Тяговата батерия на XM Label Red също е същата – с номинален капацитет 29,5 кВт/ч. Пробегът на ток обаче е по-малък – 75-83 км, докато при стандартния кросоувър той е 82-88 км.

Разбитото BMW M3 се продава за 73 000 евро

Доставките на първото BMW M3 във версия комби – Touring, до крайните клиенти започнаха едва в края на 2022 г., но едно от тях веч...






Задвижването на четирите колела M xDrive се предлага с активен заден диференциал и режим 4WD Sand, проектиран специално за шофиране по пясъчни дюни. Окачването използва адаптивни подпори и електромеханични стабилизатори. Спирачките са M Sport с шестбутални апарати на предния мост. За отличния звук е отговорна спортна изпускателна система с безстепенно регулиране на клапаните.

За BMW XM Label Red се предлага още амбиентно осветление, четиризонов климатроник и музика Harman Kardon, която може да бъде заменена от Bowers&Wilkins с 1475-ватов усилвател и четири допълнителни високоговорителя на покрива.




В оборудването на модела влиза и медийната система BMW Live Cockpit Professional, работеща с BMW Operating System 8, както и набор от електронни асистенти. Сред тях са асистентът за паркиране Parking Assistant Plus, система за поддържане в лентата и отклоняване от внезапни препятствия.

Продажбите на автомобила стартират през лятото, като вече е известна цената за Германия. Там тя започва от 203 000 евро.

Range Rover Velar получи обновен дизайн и нов хибрид

Британският производител Land Rover представи обновения Range Rover Velar, който получава подобрения в стила, както и нови технологии. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com