Ferrari махна покрива на флагмана си

743
Ferrari махна покрива на флагмана си
Снимка: Ferrari

Компанията Ferrari пубикува официални снимки на откритата версия на хибридната си суперкола LaFerrari, която ще получи добавка Spider към името си. Изображенията се появиха в акаунта на производителя в Twitter.

Появата на новата модификация бе потвърдено по-рано тази година от изпълнителния директор на алианса Fiat Chrysler Automobiles Серджио Маркионе. Премиерата на модела пред публика ще се състои на автосалона в Париж през октомври, но вече се знае, че роудстърът е показан на някои от потенциалните си купувачи.

Детайли за техническите характеристики на модела засега не се съобщават, но почти сигурно той ще получи същия задвижващ агрегат, на който разчита и стандартно LaFerrari. Това е хибридна система с обща мощност 963 к.с. В нейната основа е 6,3-литров V12 бензинов двигател, който е съчетан с 120-киловатов електромотор, комплект литиево-йонни акумулатори и 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя.

Хиперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а максималната скорост принудително е ограничена по електронен път на 350 км/ч. От купето LaFerrari са произведени 499 бройки, който вече са продадени. Най-вероятно роудстърът ще излезе в същия тираж, като цената на всеки автомобил ще бъде около 3,5 млн. евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com