X
 
 

Ford помага на Volkswagen за следващия Amarok

 

Следващото поколение на пикапа Voolkswagen Amarok ще бъде разработено съвместно  компанията Ford. Това става ясно от подписаното между двата производителя споразумение. Освен за направата на товарната машина, те ще си сътрудничат и в областта на автономните системи за движение на автомобилите, съобщава Automotive News.

Според информацията, следващият VW Amarok ще излезе на пазара през 2022 г., като в основата му ще бъде платформата на сегашното поколение на Ford Ranger. Нейното използване ще позволи на германската компания да съкрати съществено разходите си по разработка и производството на модела.

Освен върху направата на пикап, двата производителя ще съсредоточат усилия и върху създаването на още няколко лекотоварни автомобила. Също така Ford и Volkswagen ще си сътрудничат в областта на безпилотните машини. За целта, двете компании ще създадат съвместно предприятие за разработка и производство на системи за автономно управление. Договорът трябва да бъде подписан до 2 месеца.

В новата компания Ford и Volkswagen ще имат еднакъв дял, като ще вложат по 1,1 млрд. щатски долара. С това сътрудничеството между двата автомобилни гиганта няма да приключи. От Ford се надяват да получат достъп до платформата на Volkswagen за електрически автомобили MEB, като преговорите продължават. На новото шаси американците ще създадат превозни средства за пазарите в Европа и Китай.
 

Ford Ranger тегли 20 каравани (ВИДЕО)

Компанията Ford публикува видео, в което е показано как обновеният компактен пикап Ranger тегли на буксир 20 каравани. Общото тегло на ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално