Ford прави от Mustang отделна марка

3832
Ford прави от Mustang отделна марка
Снимка: Ford

Компанията Ford представи електрическия си кросоувър Mustang Mach-E, който вероятно ще се превърне в първия модел на едно нова марка. Тя ще се казва Mustang, като под нея ще се предлагат най-мощните модели на американския производител. Както и при Mach-E, те също ще получат елементи от дизайна на легендарния Mustang, но все още нея ясно дали ще бъдат със стандартни двигатели с вътрешно горене или ще са електромобили.

Самият Mustang Mach-E на първо време обаче ще трябва да се наложи на пазара на електрическите автомобили, като за основен негов съерник е сочен компактният кросоувър Model Y на Tesla, чиято премиера е насрочена за 2020 година.

Най-мощният Ford в историята получи 760 коня под капака

Новият Ford Mustang Shelby GT500 дебютира още през януари по време на автосалона в Детройт, като тогава производителят обяви, че купето...

И ако във външността на кросоувъра има елементи от дизайна на Mustang, то неговият интериор е разработен от нулата. Основна роля в салона играе гигантският сензорен екран с диагонал 15,5 инча, като това е един от най-големите екрани, поставяни на централна консола на автомобил. Има и информационно-развлекателна система от ново поколения, което е с елементи на изкуствен интелект.

Друга особеност на Mach-E са двата багажника. Предният има обем от 136 литра, а задният разполага с 821 литра. Ако вторият ред седалки бъде прибран в пода, обемът на това пространство се увеличава зо 1688 литра.

Базовата версия на крос-купето е със задно предаване, а по-скъпите варианти ще има и система за задвижване на четирите колела. Батериите с капацитет 75,7 кВт/ч осигуряват мощност от 259 к.с., като при варианта със задно предаване въртящият момент е 414 Нм, а този със 4х4 разполага с 565 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч при версията със задно предаване е 6 секунди, а пробегът с едно зареждане е 370 км. При варианта с 4х4 ускорението отнема 5 секунди, но и пробегът е по-малък - 338 км.

Версията Mach-E Premium ще получи акумулатори с капацитет 98,8 кВт/ч, а мощността на електромотора ще е 286 к.с. Съответно и пробегът нараства до 483 км. Съответно, и при нея ще има вариант със задвижване на четирите колела с мощност 338 к.с. и пробег от 453 км.

Знаменит актьор е лицето на бъдещия електрически Ford

Компанията Ford подготвя автомобилната общественост за излизането на първия кросоувър на електричество. Вече е известно, че този модел ...

Последна ще се появи модификацията GT, която ще е два електромотора със съвкупна мощност от 465 к.с. и 830 Нм. Нейният пробег с едно зареждане ще е 378 км. Тя ще е и най-скъпата, като ще стартира от 60 500 щатски долара. За сравнение, базовият вариант започва от 43 895 долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com