Ford представи специални Fiesta и Focus

3124
Ford представи специални Fiesta и Focus
Снимка: Ford

Компанията Ford представи нови нива на оборудване ST-Line за два от най-популярните си модели - Fiesta и Focus. Те ще заемат мястото между стандартните модели и най-мощните модификации с добавка RS.

На първо време изпълнението ST-Line ще се предлага само в Европа, като на външен вид автомобилите ще се отичават от стандартните Fiesta и Focus по агресивния си дизайн, който е в стила на спортните модели на американския концерн.

"Новата серия ST-Line ще позволи на по-голям брой наши клиенти да се докоснат до спортния стил и динамиката,  вдъхновени от най-впечатляващата линия на марката ни - Ford Performance, която включва Focus RS, новата Fiesta ST200 и суперколата Ford GT - коментира вицепрезидентът на европейското подразделение на марката Ролант де Ваарт. - Само през тази година планираме в Европа да продадем около 40 000 спортни автомобила, което е с 50% повече от миналата година."

Хечбекът Fiesta ST-Line ще се предлага с 3 и 5 врати, докато Focus ST-Line ще е достъпен като хечбек с 5 врати и комби. И двете машини са получили нова решетка на радиатора, дифузьор на задната броня, допълнителни елементи на предната броня и оригинални джанти. В салона има спортни седалки и кожен волан.

Модификация Fiesta ST-Line ще се предлага с 1,0-литров бензинов двигател EcoBosst със 100, 125 и 140 к.с., а също така и с 1,5-литров дизелов TDCi, развиващ 95 к.с.

Бензиновите мотори на Focus ST-Line са с обем 1,0 и 1,5 литра, като покриват диапазона между 125 и 182 к.с., а дизелът TDCi с 1,5 литра вече развива 120 к.с. Двигателите се съчетават с механична скоростна кутия с 6 предавки, както и с автоматик SelectShift с 6 скорости. При Focus те могат да се сменят с пера на волана.

И двата автомобила са със снижено с 10 мм окачване. Очаква се до края на годината Ford да прибави към Fiesta и Focus още два модела от линията ST-Line.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com