Ford се отказва от три модели в Европа

15149
Ford се отказва от три модели в Европа
Снимка: Ford

Американският производител Ford подготвя сериозно реструктуриране на европейското си подразделение, като ще съкрати част от моделите си. Вместо тях на клиентите ще бъдат предложени кросоувъри, съобщава британското издание The Times.

В началото на август Ford представи новата си стратегия за развитие, която залага на кросоувъри и пикапи. Тя предвижда през 2023 г. не повече от 11% от произвежданите превозни средства да бъдат леки коли – хечбек, седани и комбита. В компанията отчитат, че те носят твърде малка печалба и затова се отказват от тях.

Ford променя стратегията си за Европа

Американският производител Ford смята да промени стратегията си в Европа, като насочи усилия към носещите по-големи печалби SUV-модели,...

Съкращаването на гамата модели ще засегне не само Америка, но и Европа. Още през пролетта стана ясно, че седанът Fusion, който на Стария континент е познат като Mondeo (на първата снимка), няма да има наследник. Ще бъде прекратено производството и на моделите Galaxy и S-Max (на втората снимка).

Планира се също сериозна промяна в дилърската мрежа, както и съкращение на персонала. Според анализаторите от Morgan Stanley, американската компания ще съкрати около 12% от своите служитеи в Европа, което прави 24 000 човека. Поне половината от тях са от Великобритания, чието правителство все още не може да се договори за излизането си от ЕС. Това означава, че голяма част от автомобилните заводите на Острова ще бъдат закрити. Ford вече не произвежда коли в Англия, но има там свои предприятия за допълнително оборудване, които са сериозна част от бизнеса на компанията.

Любопитното е, че моделите Ford Galaxy и S-Max са сред лидерите на европейския пазар с над 50 000 продажби през 2017 г. Що се касае до Mondeo, то той се е настанил в средата на обединените класове D и Е. През миналата година от него са продадени 56 173, което е далеч от лидера VW Passat - 183 288. Пред модела  на Ford са още Skoda Superb – 81 410 и  Opel/Vauxhall Insignia – 72 347, а зад него се нареждат Renault Talisman – 32 163, Toyota Avensis – 25 319, Mazda 6 – 23 090, Peugeot 508 – 22 842, Kia Optima – 16 152 и Hyundai i40 – 15 251.

Ford сваля разхода на 3 свои модела

Компанията Ford обяви, че три от модели на марката - семейството Mondeo и минивановете S-Max и Galaxy, ще бъдат оборудвани с по-икономи...

Този резултат е доста различен от този прези 20 години, когато Ford продаде в Европа 322 716 бройки от Mondeo, а Volkswagen – 275 872 от Passat. Като цяло на континента клиентите масово се отказват от седани и преминават на кросоувъри.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com