Ford започва масова електрификация

2943
Ford започва масова електрификация
Снимка: Ford

Последните месеци са доста бурни за американския производител Ford. Компанията закрива част от заводите си в Европа, което води и до съкращения на работниците. Спира се производството на някои автомобили (минивановете S-Max и Grand S-Max), но едновременно с това започва и масова електрификация на моделната гама.


Плановете на Ford в тази насока обхващат не само леките коли, но и лекотоварните преводни средства. До края на 2019 г. на пазара ще излязат 8 електрифицирани модела, в това число и хибриди, а още толкова трябва да бъдат готови през следващите 2 години, обявиха официално от компанията.



Във Ford ще заложат на 3 различни хибридни технологии - "мек хибрид" със стартер-генератор, пълноценен хибрид с голям електромотор и също такъв, но с възможност за зареждане от електропреносната мрежа. Тези три версии са достъпни при новия кросоувър Kuga, като това е само началото.

Хибридни модификации ще получат двата хечбека Fiesta и Focus, който са оборудвани с бензинов турбомотор 1.0 EcoBoost (125 к.с. и 170 Нм) и 48-волтов стартер-генератор. Мощността на електромотора е малка, като осигурява 50 Нм при стартиране и по този начин компенсира турбо-дупката. Стартер-генераторът помага и на системата "старт-стоп", като гаси двигателя с вътрешно горене при скорост под 15 км/ч.



Хибридните Fiesta и Focus ще бъдат на пазара още тази есен, а след тях ще се появи и хибриден Ford Explorer. Този модел се завръща в Европа след 20-годишно отсъствие, като на Стария континент той ще разчита на комбинация от турбодвигател V6 3.0 EcoBoost (350 к.с.), електромотор със 100 к.с. и 10-степенна автоматична скоростна кутия. Мощността на хибридната система е 450 к.с. и 840 Нм.

Кросоувърът ще получи акумулатор с капацитет 13,1 кВт/ч, който ще осигурява пробег от 40 км само на ток. От компанията твърдят, че разходът на модела ще бъде само 3,4 л/100 км.



Най-любопитната електрическа новина от Ford също ще бъде показана през есента. Това е кросоувър на ток в стила на легендарния Mustang. Този модел ще изминава около 600 км с едно зареждане на акумулаторите, като ще се предлага както със задно предаване, така и със задвижване на двете оси.
Производството на модела ще се осъществява в Мексико, а продажбите му (включително и тези в Европа) ще стартират през 2020 г.

 

Ford затваря заводи в Русия, служителите му отиват в "Камаз"

Автомобилният гигант Ford ще спре производството на леки автомобили в Русия и ще се съсредоточи върху пазара на леки търговски превозни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com