Golf GTI Clubsport S е най-бързият хеч на „Нюрбургринг“

2290
Golf GTI Clubsport S е най-бързият хеч на „Нюрбургринг“

Очаквахме тази новина. Ето че вече е официално: с време от 07:49,21 мин., Volkswagen Golf GTI Clubsport S официално е „Най-бързият сериен автомобил с предно предаване“ на легендарното трасе. Какъв по-добър начин да отпразнуваш 40-тодишния юбилей на GTI, като същевременно кажеш „благодаря“ на всички тези фенове по света!

 

За да придобие обиколката реална стойност, досегашният рекордьор Leon Cupra 280 постигна време за обиколка от 7:58,12 през май 2015. Двата автомобила използват една и съща платформа и почти идентичен 2,0-литров турбо двигател. Явно магията на VW се крие в настройките.

 

Както вече писахме, Clubsport S разчита на 2,0 TSI с 310 к.с., същият, който се вгражда в Audi TTS. От Volkswagen казват, че този двигател е снабден с нова горивна помпа, по-спортна изпускателна система и оптимизирен електронен блок.

Въпреки по-високата си мощност, супер GTI е по-бавен от Golf R при линейното ускорение, като се нуждае от 5,8 секунди за спринта до 100 км/ч. Максималната му скорост обаче не е ограничена и той достига до 260 км/ч.

VW вади най-мощния Golf на Вьортерзее

Golf GTI Clubsport S ще цеди 310 к.с. и ще атакува „Нюрбургринг“, за да счупи рекорда на Civic Type R. Volkswagen обяви пл...

За да запише рекордното си време, Clubsport S се е лишил е ненужни за нещо подобно неща: задните седалки са изхвърчали, свалена е част от звукоизолацията, средният подлакътник. Акумулаторът е по-лек, предното окачване е модернизирано с добавянето на алуминий. Така общата маса на автомобила е свалена до 1358 кг.

 

Контактът с пистата обаче е изключително важен и в този случай той се осигурява от 19-цолови алуминиеви джанти, „обути“ с Michelin Sport Cup 2. Спортен волан, спортни „корита“ и състезателни предпазни колани, но най-интересното е, че на водача се предлага допълнителен режим: "Green Hell".

От модела ще бъдат произведени само 400 бройки, всяка от които номерирана. Всички те ще са 3-вратки, а цветовете ще са три: Deep Black Pearl Effect, Pure White и Tornado Red.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com