X
 
 

Град в Англия забрани напълно дизела

3015 0
Град в Англия забрани напълно дизела
Снимка: Facebook
Бристол стана първият град във Великобритания, който реши да забрани напълно влизането на автомобили с дизелови двигатели в своя център. Решението на градски власти се отнася за времето от 7 до 15 часа, като целта е подобряване на екологичната обстановка.

Засега това е предварителна мярка, която ще работи в тестови режим, като идеята е през 2020 г. зоната да бъде разширена. За това обаче ще трябва да бъде получено одобрение от правителството на Великобритания. Ако това стане, нарушителите на забраната вече ще бъдат наказвани с помощта на система за автоматично заснемане.

Новите дизелови автомобили продължават да намаляват

Последните данни на агенцията LMC Automotive сочат, че търсенето на нови дизелови автомобили в Европа продължава да намалява и продажби...

Ограничението засяга всички автомобили, без значение от екологичния клас, на който отговарят. Частните лица няма да могат да влизат в центъра на Бристол с дизелови автомобили, а превозните средства, доставящи стоки и товари, ще плащат допълнителни такси.

Според експерти обаче, тези мерки няма да постигнат нужния ефект. Един от тях - Николъс Лайс от британския автомобилен клуб (RAC), е категоричен, че ограничението ще увеличи трафика в съседните на центъра райони на Бристол. И това съответно ще влоши екологичната обстановка в тях.

Actualno.com

Етикети: